r
Nosalty Logó

Egytepsis morzsás sült lazac burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 793 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1586 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 179 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2099.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    549 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 793 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4198.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    1533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    1097 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1586 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 179 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacos besózzuk-borsozzuk. A burgonyát tetszőleges módon feldaraboljuk, meglocsoljuk az olívaolaj felével, és megsózzuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a durvára darált tökmagot, a citromhéjat, a reszelt fokhagymát és a friss zöldfűszereket. Megborsozzuk, hozzáöntjük a maradék olívaolajat, és megint összeforgatjuk.
  3. A burgonyát egy tepsibe tesszük, és hozzákanalazzuk a morzsás keverék felét. Jól összeforgatjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, nagyjából 20 percre.
  4. A 20 perc leteltével kivesszük a burgonyát, ráfektetjük a lazacszeleteket, a tetejüket megpakoljuk a morzsával, és újabb negyed órát sütjük.
  5. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított snidlinggel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 113
  • Össznézettség: 20383
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 26.

Ajánló

Ha marad morzsa, véletlenül se dobjuk ki, inkább fagyasszuk le, jó lesz később is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyorsan összedobható, tápláló és ízletes fogás, amit az omlósra sült lazachús és a ropogósra pirult morzsa csodálatos harmóniája tesz tökéletessé.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek