r
Nosalty Logó

Egytepsis morzsás sült lazac burgonyával

Nosalty
Egytepsis morzsás sült lazac burgonyával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

793
Kalória
47.7g
Fehérje
73.4g
Szénhidrát
33.9g
Zsír
228.1g
Víz
74.5g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 793 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1586 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2099.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    228.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    549 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 793 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4198.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    1533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    456.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    1097 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1586 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. A lazacos besózzuk-borsozzuk. A burgonyát tetszőleges módon feldaraboljuk, meglocsoljuk az olívaolaj felével, és megsózzuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a durvára darált tökmagot, a citromhéjat, a reszelt fokhagymát és a friss zöldfűszereket. Megborsozzuk, hozzáöntjük a maradék olívaolajat, és megint összeforgatjuk.
  3. A burgonyát egy tepsibe tesszük, és hozzákanalazzuk a morzsás keverék felét. Jól összeforgatjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, nagyjából 20 percre.
  4. A 20 perc leteltével kivesszük a burgonyát, ráfektetjük a lazacszeleteket, a tetejüket megpakoljuk a morzsával, és újabb negyed órát sütjük.
  5. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított snidlinggel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Gyorsan összedobható, tápláló és ízletes fogás, amit az omlósra sült lazachús és a ropogósra pirult morzsa csodálatos harmóniája tesz tökéletessé.

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek