r
Nosalty Logó

Tökmagos-medvehagymás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Tökmagos-medvehagymás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 635 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5070 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 351 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 635 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    287.1 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7428.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    4392 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2117 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2074 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 5070 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 351 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmelegítjük a tejet. Eltördeljük kisebb darabokra az élesztőt,egy kisebb tálkába vagy nagyobb pohárba tesszük, hozzáadunk egy csipet cukrot, majd a meleg tejet ráöntjük, és így az élesztő pár perc alatt szépen felfut.
  2. A tésztába szánt 100 g tökmagot durvára daráljuk(én kávédarálóba tettem).
  3. A medvehagyma leveleit szép apróra felvágjuk.
  4. A liszthez hozzátesszük a sót, kicsit megkavarjuk. Beletesszük a vajat, és azt elmorzsoljuk.
  5. Hozzáadunka liszthez1 egész tojást, beleöntjüka felfuttatott élesztőt, a tejfölt, és jól összedolgozzuk. Viszonylag lágy tésztát kapunk. Legvégül beletesszük adurvára darált tökmagot és a medvehagymát. Újból jól átgyúrjuk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 1-1és1/2órát kelesztjük.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. Miután szépen megkelt, kiborítjuk a tésztát a tálból egy lisztezett felületre, és kézzel kb. 3 cm magasra ellapogatjuk.
  8. Egy kb. 4 - 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és tepsibe tesszük.
  9. A 2. tojást felverjük, megkenjük vele a pogácsákat, és ízlés szerint megszórjuk a maradék tökmaggal.
  10. Sütőbe tesszük, és szép színűre megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 302
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 156
  • Össznézettség: 30992
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökmagos-medvehagymás pogácsa
Vicikó 251 recept

Nagy kedvenc a tökmag és a medvehagyma is. Így most összeházasítottam őket, és szerintem boldogok lettek... Mi is, miután kisültek :-))   Finom puha, lágy belsejű,  kívül-belül  pedig az utolérhetetlen ízű, megsült - megpirult tökmaggal...tetézve egy kis medvehagyma aromával... :-) röviden: jóízű kis pogik lettek.. Egy kicsit besegítettem a kelesztésbe, mégpedig úgy, hogy konyharuhával letakarva, betettem a tésztát sütőbe, légkeverés 30 °C- ra. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek