r
Nosalty Logó

Magvas rántott csirkecsíkok főtt-sült újburgonyával

Vénusz
Magvas rántott csirkecsíkok főtt-sült újburgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rántott csirkemell

Főtt-sült újburgonya

920
Kalória
68g
Fehérje
97.8g
Szénhidrát
28g
Zsír
341.5g
Víz
281g
Koleszterin
13.1g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Rántott csirkemell

Főtt-sült újburgonya

Összesen 920 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Rántott csirkemell

Főtt-sült újburgonya

Összesen 3682 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Rántott csirkemell

Főtt-sült újburgonya

Összesen 120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1935.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    341.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 920 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7740.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    951 mg
  • Foszfor
    3399 mg
  • Nátrium
    1923 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    391 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    1366 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    1258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 3682 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

Rántott csirkemell

  1. A csirkemellfilét vágjuk fel tetszőleges csíkokra. Sózzuk be.
  2. Készítsük elő a panírpályát: egy tálba tegyünk lisztet, egy másikba a tojást (ezt villával verjük fel kicsit), a harmadikba pedig jöhet a pankomorzsa. Ebbe keverjük bele a tökmagot, lenmagot és szezámmagot.
  3. A csirkecsíkokat panírozzuk be. Közben egy edényben melegítsük fel a Vénusz Sütőolajat, és elérte a kellő hőmérsékletet, akkor süssük aranybarnára a rántott húst.

Főtt-sült újburgonya

  1. Az újkrumplikat tegyük fel főni. Mikor már át tudjuk rajta szúrni a villát, akkor kapcsoljuk le.
  2. Egy sütőpapíros tepsire pakoljuk őket, picit messzebb egymástól. Jól csepegtessük le, mielőtt a tepsire helyezzük. Egy pohár aljával nyomjuk szét a főtt krumplikat. Kenjük meg a Vénusz Plusz Első préselésű finomított fokhagymás fűszerolajával és sózzuk. Tegyük 200 C fokos sütőbe (grill fokozatra) és addig süssük, amíg már szép színe lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p

A klasszikus rántott hústól most egy picit eltértünk, mert vékony csíkokra vágtuk a húst, magvas bundába forgattuk és pankomorzsát használtunk. A Vénusz sütőolajában pedig ropogósra sütöttük. Ehhez most újburgonyát főztünk meg, amit összetörtünk és a Vénusz Plusz Fokhagymás fűszerolajával kentünk meg, és sütőben aranybarnára sütöttük. Friss kevert salátát kínáltunk mellé.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...