Nosalty Logó

Sárgaborsó-krémleves egyszerűen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kdrita
Sárgaborsó-krémleves egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tetejére

Összesen 542 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tetejére

Összesen 2166 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tetejére

Összesen 99 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1830.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    992 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 542 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7320.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1118 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    3969 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    1642 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    425 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1479 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 2166 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tetejére

Elkészítés

A leveshez

  1. Előző éjszaka a sárgaborsót beáztatjuk.
  2. Másnap a burgonyával, a hagymával, fokhagymával, sóval és borssal annyi vízben feltesszük főzni, hogy 2 ujjnyira ellepje.
  3. Kb. 45-50 perc alatt puhára fő. Ha vizet nagyon elfőtte volna, pótoljuk.
  4. Összeturmixoljuk és visszatesszük a gázra, mikor felforr belekeverjük a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet, és meg egyet forralunk rajta.
  5. Pirított tökmaggal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 223
  • 7 napos nézettség: 1058
  • Össznézettség: 263415
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Ajánló

Olyankor érdemes késziteni, ha a család tésztás napot tart. Remekül kiegészíti és tartalmasabbá teszi az étkezést.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretjük a krémleveseket, és ez egy tartalmas és finom leves egy hűvös, sötét téli napon.

Hozzászólások

kerha

Hétvégén elkészítettem. Nagyon ízlett, jók voltak az arányok - amíg hozzá nem adtam a tejszínt. Már bánom, hogy egyben adtam hozzá, nem apránként, mert nekem ez a mennyiség sok volt. Jó, így is finom maradt, de inkább a tejszín ízét éreztem, nem a borsóét. Másnapra pedig f?zelék állagúvá s?r?södött. De nem adom fel, valahogy módosítva biztosan el fogom még készíteni.

Kokocikutya

nagyon finom leves, els?re nekem is egy picit f?zelék állagú lett, de sebaj, majd most remélem inkább levesre fog hasonlítani, most csinálom másodjára :D amúgy f?zeléknek is isteni volt, tökmaggal meg szalonnával meg egyenesen fenséges. Nagyon jó recept! :)

slez0639

Három megjegyzést füznék a recepthez: -teljesen felesleges a felesborsót úgy kezelni mint a babot, tehát szerintem nem kell beáztatni. A 30 dkg borsó sok 4 f?re ezért lesz az állaga olyan mint amir?l a hozzászólások szólnak. A borsót megfözés után át kell paszirozni, mert a krémesités nem tünteti el a felesborsó lefött héját, ez a krémleves izét és állagát rontja. T. slez

Törölt felhasználó

Pont azért kell beáztatni,hogy a borsó héja lejöjjön róla és akkor nem kell átpasszírozni. Köszönöm szépen a receptet nagyon jó!!!

Elen70

Sokkal több vízzel készítem, mert akkor nem áll össze betonkeménység?vé. A felesborsót kár áztatni, ha rövidíteni akarjuk a f?zés idejét, egy csipet szódabikarbóna a megoldás. Amúgy pedig nagyon jó kis recept, én baconkockákkal és fokhagymás kenyérchipsszel szoktam tálalni, teljesen rendben van.

Haszusz

A recept els? sora "felesborsó". Ez hántolt borsó, nincs héj rajta, nem kell paszírozni. De lehet, csak minek. Igen, másnap mindenkinek bes?r?södik, a borsó keményít? tartalma a felel?s.

Hozzávalók

A leveshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.