r
Nosalty Logó

Házi medvehagymapesztós fusilli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Házi medvehagymapesztós fusilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

medvehagymapesztó

tésztasaláta

Összesen 673 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

medvehagymapesztó

tésztasaláta

Összesen 2693 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

medvehagymapesztó

tésztasaláta

Összesen 216 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1539.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13084 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 673 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6158.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1512 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    1917 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    845 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1953 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    52335 micro
  • Lut-zea
    2311 micro
Összesen 2693 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4200 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

medvehagymapesztó

tésztasaláta

Elkészítés

medvehagymapesztó

  1. A medvehagymát megmossuk és lecsepegtetjük, majd a pesztó további hozzávalóival együtt késes aprítóba tesszük.
  2. Alaposan ledaráljuk az egészet, majd félretesszük tálalásig.

tésztasaláta

  1. Egy nagy fazékban vizet forralunk kevés olajjal és jó adag sóval. A gluténmentes fusilli tésztát a már lobogó vízbe tesszük bele, és 6-10 perc alatt megfőzzük. A kész tésztát leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük (legalábbis, ha hidegen, tésztasalátának fogyasztjuk az ételt).
  2. A főtt fusillit egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a felezett mozzarellagolyókat és paradicsomokat, valamint az aprított szárított paradicsomot és olajbogyót. Alaposan összeforgatjuk.
  3. Végül a tésztasalátához keverjük a házi medvehagymapesztót is, és ezzel is átforgatjuk az egészet, amíg szépen, egyneműen bevonja a tésztát a szósz.
  4. Frissen aprított petrezselyemmel és tökmaggal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 243
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a medvehagymát minden formában, így természetesen pesztót is készítettünk belőle! A hagyományos verzióktól eltérően a fenyőmagot tökmagra, az olívaolajat pedig tökmagolajra cseréltük, így amolyan zalai felhangot adva ennek az amúgy olaszos tésztaételnek. A medvehagymapesztó mellett mozzarella, paradicsom és olajbogyó is került az ételbe, ami ráadásul teljesen gluténmentes is, hiszen kukoricalisztből készült fusillit főztünk ki hozzá.

Hozzávalók

medvehagymapesztó

tésztasaláta

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek