adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Kevert tészta
-
20 dkg margarin
-
20 dkg méz
-
2 kávéskanál szódabikarbóna
-
5 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
1 késhegynyi só
-
27 dkg finomliszt
Vaníliakrém
-
5 dl tej
-
3 evőkanál búzadara
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
20 dkg szeder
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
2 ek cukor
1104
Kalória
14.1g
Fehérje
144.4g
Szénhidrát
53.3g
Zsír
81.2g
Víz
150g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
97.4g
Cukor
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
Kevert tészta
-
33g margarin239 kcal
-
33g méz101 kcal
-
0 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
Vaníliakrém
Összesen
1104
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
Kevert tészta
-
200g margarin1434 kcal
-
200g méz608 kcal
-
0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
1g só0 kcal
-
270g finomliszt983 kcal
Vaníliakrém
-
500g tej280 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
200g szeder83 kcal
-
57 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
6615
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
Kevert tészta
-
8.8g margarin63 kcal
-
8.8g méz27 kcal
-
0 kcal
-
12.1g tojás15 kcal
-
6.6g porcukor26 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.9g finomliszt43 kcal
Vaníliakrém
-
22.1g tej12 kcal
-
1.6g búzadara6 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
6.6g margarin47 kcal
-
8.8g porcukor34 kcal
-
8.8g szeder4 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
Összesen
291
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 53.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 523.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 144.4 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 81.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 546 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 513 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 397 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
1104
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 84.8 g
Zsír
-
Összesen 319.8 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 92 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3139.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 839 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 922 mg
-
Nátrium 1010 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 866.2 g
-
Cukor 585 mg
-
Élelmi rost 20 mg
Víz
-
Összesen 487.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3275 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 365 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 806 mg
-
Retinol - A vitamin: 3075 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2381 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1498 micro
Összesen
6615
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
291
kcal
Elkészítés
Kevert tészta
- Egy jókora tálban a margarint a mézzel elkezdjük melegíteni, amíg jól össze nem olvadnak. Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónát, ami elkezd habozni, barnás színűre kevergetjük kb. 2 percig. Hagyjuk kihűlni.
- A tojásokat felütjük, hozzáadjuk a porcukrot, a sót alaposan elkeverjük habos állagúra. A kihűlt mézes egyveleget hozzáöntjük, elkeverjük, majd jöhet a liszt. Gépi mixerrel jól elkeverjük, vagy habverővel.
- A nagy gáztepsit sütőpapírral béleljük és a fele mennyiséget beleöntjük, jól elegyengetjük. 190c-fokon megsütjük, kb. 15 percig. A másik fél tészta adaggal ugyanígy járunk el.
- A kisült lapokat középen hosszában elfelezzük, széleit vékonyan levágjuk, félretesszük. Így 4 db lapot kaptunk. Mindegyik lapot a vaníliás krémmel lekenjük, és mindegyikre szederszószt is csöpögtetünk.
- A legfelső lapot is átkenjük vékonyan a krémmel, és a levágott széleket, amit aprítógépben ledaráltunk, azzal beszórjuk. Tetszés szerint díszítjük, esetleg szederrel. Hűtőbe tesszük összeérni, majd felvágjuk, és fogyasszuk. Jó étvágyat!!
Vaníliakrém
- A tejből pár kanállal elveszünk, és simára keverjük a liszttel. A többi tejet elkezdjük főzni a beleszórt búzadarával. Mikor majd nem forr, belekeverjük a lisztes tejet és a vaníliás cukrot. Besűrítjük. Kihűtjük.
- A porcukrot elkeverjük a szobahőmérsékletű margarinnal. A kihűlt krémet elegyítjük a porcukros vajjal, érdemes gépi mixert használni, és jó sima krémet keverni.
- A szedret átpasszírozzuk a magoktól. Cukorral ízesítjük, alacsony lángra tesszük. 1 dl vízben elkeverjük simára a keményítőt, és ráöntjük a szederre, besűrítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 p
- Főzés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Egyszerűbb változat, ugyanakkor nagyon finom!! A friss szeder és a lágy vaníliakrém különleges nyári ízt ad az egész süteménynek. Egy falat és máris olyan, mintha a napfényes kertben ülnénk egy csésze kávé mellett.... :-)))