r
Nosalty Logó

Kevert tésztás marlenka szedres vaníliakrémmel

Iluska
Kevert tésztás marlenka szedres vaníliakrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kevert tészta

Vaníliakrém

1104
Kalória
14.1g
Fehérje
144.4g
Szénhidrát
53.3g
Zsír
81.2g
Víz
150g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
97.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Kevert tészta

Vaníliakrém

Összesen 1104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Kevert tészta

Vaníliakrém

Összesen 6615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Kevert tészta

Vaníliakrém

Összesen 291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    319.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3139.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    866.2 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    487.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    365 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2381 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 6615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

Kevert tészta

  1. Egy jókora tálban a margarint a mézzel elkezdjük melegíteni, amíg jól össze nem olvadnak. Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónát, ami elkezd habozni, barnás színűre kevergetjük kb. 2 percig. Hagyjuk kihűlni.
  2. A tojásokat felütjük, hozzáadjuk a porcukrot, a sót alaposan elkeverjük habos állagúra. A kihűlt mézes egyveleget hozzáöntjük, elkeverjük, majd jöhet a liszt. Gépi mixerrel jól elkeverjük, vagy habverővel.
  3. A nagy gáztepsit sütőpapírral béleljük és a fele mennyiséget beleöntjük, jól elegyengetjük. 190c-fokon megsütjük, kb. 15 percig. A másik fél tészta adaggal ugyanígy járunk el.
  4. A kisült lapokat középen hosszában elfelezzük, széleit vékonyan levágjuk, félretesszük. Így 4 db lapot kaptunk. Mindegyik lapot a vaníliás krémmel lekenjük, és mindegyikre szederszószt is csöpögtetünk.
  5. A legfelső lapot is átkenjük vékonyan a krémmel, és a levágott széleket, amit aprítógépben ledaráltunk, azzal beszórjuk. Tetszés szerint díszítjük, esetleg szederrel. Hűtőbe tesszük összeérni, majd felvágjuk, és fogyasszuk. Jó étvágyat!!

Vaníliakrém

  1. A tejből pár kanállal elveszünk, és simára keverjük a liszttel. A többi tejet elkezdjük főzni a beleszórt búzadarával. Mikor majd nem forr, belekeverjük a lisztes tejet és a vaníliás cukrot. Besűrítjük. Kihűtjük.
  2. A porcukrot elkeverjük a szobahőmérsékletű margarinnal. A kihűlt krémet elegyítjük a porcukros vajjal, érdemes gépi mixert használni, és jó sima krémet keverni.
  3. A szedret átpasszírozzuk a magoktól. Cukorral ízesítjük, alacsony lángra tesszük. 1 dl vízben elkeverjük simára a keményítőt, és ráöntjük a szederre, besűrítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszerűbb változat, ugyanakkor nagyon finom!! A friss szeder és a lágy vaníliakrém különleges nyári ízt ad az egész süteménynek. Egy falat és máris olyan, mintha a napfényes kertben ülnénk egy csésze kávé mellett.... :-)))

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek