r
Nosalty Logó

Pudingos szederkrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pudingos szederkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 516 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2065 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 93 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 516 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2007.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    1182 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1068.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 2065 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A megmosott szedret a cukorral, a vaníliás cukorral és fahéjjal feltesszük a vízben főzni. Mikor felforrt, hozzáöntünk 4 dl tejet, és közepes lángon tovább főzzük nagyjából 20 percig.
  2. Levesszük a tűzről, és turmixgépben összeturmixoljuk.
  3. Visszatesszük a tűzre, és a kis tejben elkevert pudingporral besűrítjük. A maradék 4 dl tejjel még felöntjük, és forralunk még egyet rajta.
  4. Tejszínhabbal díszíthetjük. Hidegen és melegen is fogyasztható.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 22464
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egész család szereti a szedret és mivel a házunk előtt egy szép nagy bokorral nőtt, adta magát a dolog, hogy valami finomság készüljön belőle :)!

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...