Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos szederkrémleves

Pudingos szederkrémleves
Pudingos szederkrémleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész család szereti a szedret és mivel a házunk előtt egy szép nagy bokorral nőtt, adta magát a dolog, hogy valami finomság készüljön belőle :)!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott szedret a cukorral, a vaníliás cukorral és fahéjjal feltesszük a vízben főzni. Mikor felforrt, hozzáöntünk 4 dl tejet, és közepes lángon tovább főzzük nagyjából 20 percig.
  2. Levesszük a tűzről, és turmixgépben összeturmixoljuk.
  3. Visszatesszük a tűzre, és a kis tejben elkevert pudingporral besűrítjük. A maradék 4 dl tejjel még felöntjük, és forralunk még egyet rajta.
  4. Tejszínhabbal díszíthetjük. Hidegen és melegen is fogyasztható.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 11 875
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pudingos szederkrémleves, krémleves szederből, fahéjas szederkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

516
szeder 40 dkg
víz 6 dl
tej 8 dl
cukor 17 dkg
tejszínízű pudingpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
habtejszín 2 dl
borsmentalevél 1 db