Nosalty Logó

New York cheesecake szedervelővel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
New York cheesecake szedervelővel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szedervelőhöz

Összesen 442 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szedervelőhöz

Összesen 4413 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szedervelőhöz

Összesen 268 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 442 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    329.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.7 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1672 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1384 micro
Összesen 4413 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szedervelőhöz

Elkészítés

A tésztához

  1. A kekszet ledaráljuk. Használhatunk bármilyen édes kekszet, de jó, ha találunk fűszeresebb típust, mint pl. a spekulatius. Ha itthoni termékből dolgozunk, az is tökéletes, csak ebben az esetben tegyünk hozzá egy-egy késhegynyi fahéjat és gyömbért.
  2. A vajat megolvasztjuk, és a darált kekszhez keverjük. Ezt figyelmesen kell csinálni, mivel a kekszek zsírtartalma eltérő lehet. Szárazabb típusnak, mint a hazaiak, 12 dkg,a német import vagy egyéb zsíros, vajas kekszet csak 10 dkg-val kínáljunk meg!
  3. Vastagon kivajazott kapcsos tortaformába tesszük, és egyenletesen lenyomkodjuk. Akkor lesz a legegyenletesebb, ha pohárral görgetjük. Amíg a krém készül, hűtőbe tesszük.
  4. A krémhez egy tálba tesszük a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tojásokat és sárgákat, cukrot, vaníliamagot, tejfölt, tejszínt, citromot, és kézi habverővel, kis fordulatszámon teljesen simára keverjük.
  5. A formát kivesszük a hűtőből, és az alját atombiztosan bebugyoláljuk fóliával.
  6. Beleönjük a krémet, tetejét ellapogatjuk, és egy másik tepsibe tesszük. Öntünk alá forró vizet úgy, hogy kb. a forma feléig érjen.
  7. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 70-80perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a széle már szilárd, de belül még rezeg kicsit, mint a puding. Lekapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját, és bent hagyjuk, hogy egy kicsit még kössön.
  8. Hűlés után letakarjuk, és legalább 3 órára, de inkább egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  9. Fogyasztás előtt a szedret megmossuk, pürésítjük, és a felvágott szeletekre halmozzuk igazságosan. Nem baj, ha lecsorog az oldalán! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 49493
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 10.

Ajánló

Bármilyen más gyümölccsel vagy öntettel elkészíthető, turbózható csokival, dióval, mandulával, vagy aszalt gyümölccsel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sikk azt mondani, hogy nem vagyunk oda az amerikai konyháért, de azért igen, mert nem nagyon láttam még szülőt, aki brownie-val vagy hamburgerrel kergette volna csemetéjét az asztal körül. Na persze a gyermeki ízlés befolyásolható, de azért ha magunkba nézünk, mi sem nagyon ellenkezünk ellenük. Különösen, hogy odaát nem az eredetiségükről híresek. A legtöbb kajának, amit echte amerikainak mondanak, van európai gyökere. A sajttortának is, hiszen már a görögök is gyártották, tény, hogy nem philadelphia krémsajtból, hanem juhtejből nyert krémes, túrószerű sajtból. Van az olaszoknál, ott rivottával, van az angoloknál, ott kicsit rezgősebb, mert ők főleg a pudinghoz értenek, és van a franciáknál is (na majd pont ők maradnának ki a körből), sőt a mi sütés nélküli túrótortáink sem nagyon különböznek jellegben-állagban. De azért legyünk igazságosak: az igazi csízkékhez kellett a mai krémsajt "feltalálása" a XIX. század végén. És ismerjük el, hogy a sajtorta nagyon fiom, akárhonnan is van!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Guszta, milyen krémsajtot ajánlanál? philadelphia nekem nem jött be + nagyon drága, van más ötleted?

Dacota

Szia Római kömény, Hát, attól tartok, ár szempontjából ezzel sem leszel kisegítve, de mascarponéval pont így m?ködik. Eseleg a Cserpes-féle krémsajttal, az egy picit olcsóbb. Szép napot! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Köszi! mascarpone úgyis mindig van itthon!

Nelli 5519

Szia Római Kömény! Próbáld meg házi mascarponéval! http://www.wiselady.hu/2009/04/hazi-kremsajt-mascarpone-hazilag.html#axzz23M7SAg58 Nekem bejött, nagyon finom és sokkal olcsóbb! Nelli

Csilla69

az alapanyagoknál egy darab tojás sincsen felsorolva! Honnan tudjam mennyit kell beletenni az összeállításnál? Itt állok félig kész totrával nem jó ötlet!

Dacota

Kedves Csilla, 2 tojás, és 3 tojássárga kell bele. Ott van az alapanyagoknál, csak le kell görgetni a menüt! :) Sajnos van olyan böngész?, ami néha nem engedi legörgetni az alapanyaglistát. :( Remélem, azért még nem kés?! Üdvözlettel, Nóra

Törölt felhasználó

"Szárazabb típusnak, mint a hazaiak, 2 dkg, ha a német import vagy egyéb zsíros, vajas kekszet csak 10 dkg-mal kínáljunk meg!" ???

Dacota

Kedves Akugawa, Jogos, javítottam. Lényeg: Butterspritz, Butterkekks, Hobbit - külföldi zsíros kekszfajáták 10 dkg vajjal is megelégszenek, a magyar típusok nem annyira zsírosak (pl: Gy?ri Édes) ha ilyen kekszet használunk, kell a 12 dkg vaj. Üdv, Nóra

Csilla69

sikerült és nagyon finom lett!

Dacota

Szuper! :)

Törölt felhasználó

Szia! Ugye csak tálalás el?tt kell kivenni a formából?

Dacota

Igen :)

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen, isteni lett! :)

Törölt felhasználó

Szilikonos tortaformába is megsüthet?? Mascarpone sajttal összeáll a torta. A választ el?re is köszönöm.

Dacota

Kedves Évybaby, Igen, mascarpone használható, de a szilikonos formát nem feltétlenül ajánlom. Igaz, hogy akkor kihagyható a celofános macera, de szerintem nem lehet bel?le szépe kihámozni, mert ez egy nagyon lágy torta. Szép estét! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Elkészült!!!!! Az illata nagyon finom. Az én hibámból kicsit "ottfelejtettem" és megpirult a teteje. :( Ett?l még szerintem ehet? lesz. Köszönöm a receptet és a választ is.

Dacota

Nagyon szívesen, remélem, hogy ízlett is! :) Szép napot! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Hahó, holnap szeretném elkészíteni a tortát, medve krémsajtot tudtam venni csak a boltban, és csak 40 dkg-ot ill. csokis gy?ri édes kekszet... így ezekkel, és ennyi alapanyaggal is el fogom tudni készíteni? Köszönöm a választ :)

Dacota

Kedves Tenczi, A gy?ri keksz jó lenne, de a medve sajnos erre nem jó, mert túl sós. Olyan krémsajtra van szükség, amit a mascarpone, vagy a philadelphia. Szép estét! Üdvözlettel, nóra

Törölt felhasználó

Óh :( Köszönöm a választ :)

Törölt felhasználó

Kedves Dacota! Annyira kívántam ezt a finomságot, hogy egye-fene módon, mégis megcsináltam a medve sajttal, és hát Isteni lett :) Ez életem els? sajttortája, és pont olyan lett, mint leírtad. Nagyon finom! Köszönöm a receptet, legközelebb mascarponéval készítem :)

Dacota

:) szuper! :) szép estét! Üdv, Nóra

Brezike

Kedves Dacota! Isteni a recept, a torta pedig pazar lett!:)

Dacota

Szuper! :) Örülök, hogy ízlett! :) Szép hétvégét! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Szia ! Ne haragudj a kérdésért, de kezd? vagyok és ma szeretném megcsinálni a tortát. Az a kérdésem ,hogy a pürésítést hogy csináljam? A szeder tele van apró magokkal és kíváncsi vagyok hogy az nem zavaró-e az evésnél? Köszönöm el?re is a választ.

Dacota

Kedves Mogyi, Én simán botmixerrel pürésítettem, nagyon picik benne a maguk, így nem zavaróak :) Szép napot! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Köszönöm! Én is erre gondoltam csak biztosra akartam menni.:) Lehet hogy egy pici mézet öntök rá és úgy pürésítem. Majd beszámolok az eredményr?l. Már készül, de csak holnap lesz kipróbálva.

Törölt felhasználó

Kedves Dacota! Elkészítettem és nagyon finom lett :) Köszönöm a receptet! Üdv, Szilvi

Törölt felhasználó

A recepted ill.a torta isteni!!Tokeletes!! ma grillezes volt nalunk...en felelotlenul megigertem,hogy sajtortat csinalok,amit meg azelott soha nem keszitettem.Este 9-kor kezdtem neki...feltem tole nagyon....de nem kellett volna!nagyon finom!!!Bar nalam 180 fokon a sutesi ido csak 45 perc volt.Igy is kicsit barna lett a teteje. Koszonom!

Dacota

Kedves Rozi, Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek! további szép hétvégét, Üdvözlettel, Nóra

Andi418

szia! most van a süt?be,már nagyon várom az eredményt a holnapi szülinapra lesz. csak egy kérdés kézi habver?nél melyik az alacsony fordulatszám mert az én kezemen nincs fordulatszabályzó. :)

Sweetie Pie

Dacota drága! Át tudnád konvertálni a mennyiségeket 28 cm-es formához? :-) nem sürg?s a dolog, de pár hete er?s az elszántság egy tavaszi szülinap megkoronázásához ezzel a tortával ;-)

Dacota

Szia Ildikó! H?ha...hát fejb?l sajnos én is csak tippelni tudok. Azt mondanám, 1/3-al többet használj mindenb?l, és szerintem úgy jó lesz... Bocs, de ennél többet sajnos én sem tudok anélkül, hogy megcsinálnám. :) Szép napot! Üdvözlettel, Nóra

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szedervelőhöz

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.