r
Nosalty Logó

New York cheesecake szedervelővel

Dacota
New York cheesecake szedervelővel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szedervelőhöz

442
Kalória
6.1g
Fehérje
28.4g
Szénhidrát
32.9g
Zsír
51.3g
Víz
146.9g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szedervelőhöz

Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szedervelőhöz

Összesen 4413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szedervelőhöz

Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    329.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    283.7 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    512.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1672 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1384 micro
Összesen 4413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A kekszet ledaráljuk. Használhatunk bármilyen édes kekszet, de jó, ha találunk fűszeresebb típust, mint pl. a spekulatius. Ha itthoni termékből dolgozunk, az is tökéletes, csak ebben az esetben tegyünk hozzá egy-egy késhegynyi fahéjat és gyömbért.
  2. A vajat megolvasztjuk, és a darált kekszhez keverjük. Ezt figyelmesen kell csinálni, mivel a kekszek zsírtartalma eltérő lehet. Szárazabb típusnak, mint a hazaiak, 12 dkg,a német import vagy egyéb zsíros, vajas kekszet csak 10 dkg-val kínáljunk meg!
  3. Vastagon kivajazott kapcsos tortaformába tesszük, és egyenletesen lenyomkodjuk. Akkor lesz a legegyenletesebb, ha pohárral görgetjük. Amíg a krém készül, hűtőbe tesszük.
  4. A krémhez egy tálba tesszük a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tojásokat és sárgákat, cukrot, vaníliamagot, tejfölt, tejszínt, citromot, és kézi habverővel, kis fordulatszámon teljesen simára keverjük.
  5. A formát kivesszük a hűtőből, és az alját atombiztosan bebugyoláljuk fóliával.
  6. Beleönjük a krémet, tetejét ellapogatjuk, és egy másik tepsibe tesszük. Öntünk alá forró vizet úgy, hogy kb. a forma feléig érjen.
  7. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 70-80perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a széle már szilárd, de belül még rezeg kicsit, mint a puding. Lekapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját, és bent hagyjuk, hogy egy kicsit még kössön.
  8. Hűlés után letakarjuk, és legalább 3 órára, de inkább egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  9. Fogyasztás előtt a szedret megmossuk, pürésítjük, és a felvágott szeletekre halmozzuk igazságosan. Nem baj, ha lecsorog az oldalán! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Sikk azt mondani, hogy nem vagyunk oda az amerikai konyháért, de azért igen, mert nem nagyon láttam még szülőt, aki brownie-val vagy hamburgerrel kergette volna csemetéjét az asztal körül. Na persze a gyermeki ízlés befolyásolható, de azért ha magunkba nézünk, mi sem nagyon ellenkezünk ellenük. Különösen, hogy odaát nem az eredetiségükről híresek. A legtöbb kajának, amit echte amerikainak mondanak, van európai gyökere. A sajttortának is, hiszen már a görögök is gyártották, tény, hogy nem philadelphia krémsajtból, hanem juhtejből nyert krémes, túrószerű sajtból. Van az olaszoknál, ott rivottával, van az angoloknál, ott kicsit rezgősebb, mert ők főleg a pudinghoz értenek, és van a franciáknál is (na majd pont ők maradnának ki a körből), sőt a mi sütés nélküli túrótortáink sem nagyon különböznek jellegben-állagban. De azért legyünk igazságosak: az igazi csízkékhez kellett a mai krémsajt "feltalálása" a XIX. század végén. És ismerjük el, hogy a sajtorta nagyon fiom, akárhonnan is van!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek