r
Nosalty Logó

Szedres-fehércsokis kevert süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Szedres-fehércsokis kevert süti
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Szederszósz

Kevert tészta

Fehércsokis mascarponekrém

Összesen 660 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Szederszósz

Kevert tészta

Fehércsokis mascarponekrém

Összesen 6587 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Szederszósz

Kevert tészta

Fehércsokis mascarponekrém

Összesen 277 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 660 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    315.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2971.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    854.9 g
  • Cukor
    674 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1583 micro
Összesen 6587 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 277 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Szederszósz

Kevert tészta

Fehércsokis mascarponekrém

Elkészítés

Szederszósz

  1. A szederszósz elkészítéséhez tegyük a szedret, a mézet és a citromhéjat egy közepes méretű edénybe, majd forraljuk fel a keveréket.
  2. Miután felforrt, burgonyanyomóval vagy villával törjük össze a szederszemeket. Folytassuk a főzést 5-8 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik.
  3. Adjuk hozzá a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat és vegyük le a tűzről, majd hagyjuk kihűlni. Ahogy hűl, enyhén be is sűrűsödik.

Kevert tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra és béleljünk ki egy 38x26 centis sütőtálat sütőpapírral.
  2. Egy nagy tálban keverjük habosra a tojásokat a kétféle cukorral. Csurgassuk hozzá az olvasztott vajat, majd szitáljuk bele a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. Végül keverjük hozzá a vaníliát és a tejfölt is. Addig keverjük, amíg teljesen össze nem áll a tészta.
  3. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe. Vegyük a szederszósz 1/3-át, és kanalazzunk a tésztára belőle kis adagokat, majd késsel enyhén forgassuk bele, össze-vissza, márványosra.
  4. Süssük 30-35 percig, amíg a teteje éppen meg nem sül, és már nem lötyög a közepe. Vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Fehércsokis mascarponekrém

  1. A krém elkészítéséhez a fehércsokit és a habtejszínt olvasszuk össze mikróban. Hagyjuk hűlni, majd adjuk a mascarponéhoz és keverjük habosra vele. Ha nagyon híg lenne, keverjünk bele egy csomag instant zselatinfixet.
  2. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk állni, ez idő alatt a sütialap is megsül és kihűl.
  3. A süteményt gazdagon megkenjük a fehércsokis krémmel, majd kis kanállal kis halmokat adagolunk rá a megmaradt lekvárból, ezt követően pedig óvatosan forgassuk bele a krémbe, márványosra (mint a tésztánál), egy fém spatulával. Néhány óra dermedés után szeletelhetjük is.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 282
  • Össznézettség: 3724
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 29.

Receptkategóriák

Szedres-fehércsokis kevert süti
Gerzsenyi Flóra 231 recept

Búcsúztassuk a nyarat ezzel az egyszerű, ám nagyon szaftos, ízbomba kevert süteménnyel. A könnyű és puha vaníliás sütemény házi szederszósszal készül, amit bőségesen, vaníliás-fehércsokis mascarponekrémmel koronázunk meg. Minden falat savanykásan szedres, enyhén citromos és édes vaníliás ízekkel van tele. Tökéletes sütemény minden alkalomra, nemcsak szederrel, hanem más bogyós gyümölcsökkel, szilvával vagy meggyel is isteni.

Hozzávalók

Szederszósz

Kevert tészta

Fehércsokis mascarponekrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek