r
Nosalty Logó

Étcsokihabos feketeszeder torta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Étcsokihabos feketeszeder torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 4103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    202.4 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2677.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 4103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A habhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A 3 tojást a 9 dkg cukorral habbá verjük. Ez kb. 10 percig fog tartani, amikor már rendesen látszik a mixer "útja", akkor már jó lesz.
  3. Óvatosan, több részletben hozzászitáljuk a lisztet. Egy sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 10-13 perc alatt készre sütjük.
  4. Hab elkészítése:
  5. 100 ml tejszínt felforralunk, és beletördeljük a 3 tábla csokit. Simára keverjük, és hűlni hagyjuk. 300 ml hideg tejszínt kemény habbá verünk, és lassan hozzáadjuk a kihűlt csokit. Én öntöttem hozzá 50 ml házi szeder szörpöt, de elhagyható.
  6. 2 csomag zselatint beáztatjuk 50 ml vízbe, 5 percet állni hagyjuk, majd fél percre a mikróba rakjuk, hogy feloldódjon, majd hozzákeverjük a tejszínhez. Alaposan, gyorsan keverjük el.
  7. A tortaformába visszarakjuk a kihűlt tésztát, és ráöntjük a tejszínes krémet. A szedret megmossuk, és eligazgatjuk a torta tetején, majd a tortazselét a leírás alapján elkészítjük, de 50 mlvizet szederszörpre cserélünk. Óvatosan a szederre adagoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük, majd bezsebeljük érte az elismerő szavakat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 543
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25668
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.

Receptkategóriák

Kaptam fél kiló bio szedret, azt hiszem ennél jobb dolog nem történhetett volna vele. Isteni finom, nem túl tömény. Érdemes érett szederrel dolgozni.

Hozzávalók

A piskótához

A habhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

6 megkerülhetetlen sztrapacskalelőhely az országban – a palócföldi vendégháztól a...

Juhtúró, szalonna, krumpli, liszt, tojás. Az igazi rajongók máris tudják, hogy ebből a bevásárlólistából csakis a sztrapacska sülhet (főhet) ki. De merre menjünk akkor, ha szeretnénk beülni valahová egy jó sztrapacskára? Ez az étel maga a gasztrodemokrácia: a tálcás étkezdéktől a csárdákig, a gourmet éttermektől a turistaházakig vagy éppen sörözőkig mindenféle konyha szívesen veszi fel az étlapjára. 6 megbízható helyet ajánlunk, ha egy jó sztrapacska a cél!

Nosalty

További cikkek