r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös joghurttorta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Erdei gyümölcsös joghurttorta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortalalaphoz

A krémhez

A gyümölcszseléhez

A díszítéshez

Összesen 341 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortalalaphoz

A krémhez

A gyümölcszseléhez

A díszítéshez

Összesen 4075 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortalalaphoz

A krémhez

A gyümölcszseléhez

A díszítéshez

Összesen 215 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 341 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    257.6 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2627.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    1810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.5 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    556 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1493 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 4075 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

A tortalalaphoz

A krémhez

A gyümölcszseléhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tortalalaphoz

  1. A vajat felolvasztjuk, a kekszet ledaráljuk, és a kettőt összekeverve egy sütőpapírral kibélelt (az alján körbevágva, és a szélén külön körben papírszalagozva, hogy odaragadjon, vajazzunk alá) 26 cm átmérőjű, és kb 6 cm magas tortaforma aljára nyomkodjuk úgy, hogy kb. mindenhol egyforma vastagságban álljon.
  2. Ezután hűtőbe tesszük a következő fázisig dermedni.

A krémhez

  1. A görög joghurtot mézzel, a rendelkezésünkre álló erdei gyümölcsökkel (lehet köztük fagyasztott is), egy citrom lereszelt héjával és levével összeturmixoljuk.
  2. A tejszínhabot keményre verjük.
  3. A zselatint a csomagoláson leírtak szerint vízben feloldjuk, felforraljuk, és kihűtjük.
  4. A joghurtkeveréket, a tejszínhabot és a zselatint jól összekeverjük.
  5. Ezt a krémet öntjük a kekszalapra, és újból hűtőbe tesszük a formát.

A gyümölcszseléhez

  1. Erdei gyümölcsökből, eperlekvár édesítéssel, rebarbara savanyítással egy sűrű gyümölcsszószt főzünk.
  2. A zselatint a csomagoláson leírtak szerint vízben feloldjuk, felforraljuk, és a gyümölcsszószhoz keverjük.
  3. Ha már nem forró, maximum kicsit langyos a szósz, csak akkor öntsük a formába. Aztán mehet vissza a hűtőbe minimum 4-5 órára, de lehetőleg egy éjszakára a torta.

A díszítéshez

  1. Tálalás előtt díszítsük friss erdei gyümölcsökkel a tortát. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 23668
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 01.

Ajánló

Gyümölcskedvelőknek, a nyári nem túl édes és nem túl hizlaló édességek szerelmeseinek ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a frissítő és könnyed joghurttorta a rekkenő hőségben és a szomorkásabb, esős nyári napokon is jó kedvre derít. A sajttorta és a gyümölcstorta joghurtos ötvözete, sok-sok mesés piros bogyóval, melyek összetételét úgy variálhatod, ahogy kedved leled benne. Próbáld ki bátran, nem bánod meg!

Hozzávalók

A tortalalaphoz

A krémhez

A gyümölcszseléhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Krumplihéjleves és 3 másik fogás, amivel enyhíthetsz a pazarláson

„Tányérunkon a változás” címmel adott ki új jelentést a WWF, amelyben többek között felhívta a figyelmet az élelmiszerpazarlásunk mértékére, de arra is, milyen nagy változást érhetünk el személyenként, ha kis dolgokra odafigyelünk az étrendünkben. Az életmódváltáshoz Tischler Petra állított össze ízes segédrecepteket, például répatortát és krumplihéjlevest.

Nosalty

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.