Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus császármorzsa

Klasszikus császármorzsa
Klasszikus császármorzsa
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a császármorzsát, amit igen egyszerű elkészíteni, ezért nem is értem, sokan miért inkább a bolti dobozossal próbálkoznak.

Ez az adag két személyre elegendő, így ajánlom rögtön a dupla mennyiség elkészítését. Könnyű és gyors, garantáltan finom!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást elkeverjük az 1 dl tejjel, hozzáadjuk a cukrot, sót, reszelt citromhéjat és annyi búzadarát, hogy palacsintatészta-szerűen folyós legyen.
  2. Kb. 1 óráig állni hagyjuk, néha megkeverjük, majd egy teflon vagy kerámiabevonatos edényben felolvasztjuk a kb. fél-egy evőkanálnyi vajat, és beleöntjük a masszát.
  3. Addig keverjük, sütjük, míg morzsáira nem esik szét, közben szórhatunk rá mazsolát is. Tálaláskor baracklekvárral kínáljuk.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 373
össznézettség: 236 793
elküldve: 14
receptkönyvben: 198
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Biri36

Mióta szakács: 2013.09.15.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: desszert

egyéb elnevezések

császármorzsa házi baracklekvárral, császármorzsa, lekváros császármorzsa, citromos búzadara sütve

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tulikati
tulikati Thu, 2018-07-12 12:16

Köszönöm, tökéletes a recept! Mivel a kisfiam válogatós, mindig keresem, hogyan tudnék az ételbe olyat csempészni, amit máshogy nem enne meg. Kipróbáltam, hogy a dara harmadát zabpehellyel helyettesítettem, amit előtte aprítóban finomra daráltam. Így is finom!

EdesMindegy
EdesMindegy Fri, 2018-06-29 11:37

Köszönöm a receptet, sok-sok császármorzsa recept közül a Tiédre esett a választásom és nem bántam meg! :) Nagyon finom, végre érezhettem a gyerekkorom ízét, pont olyan, amilyent anyukám készített nekünk. Négyszeres adagot készítettem el és szerintem még így sem lett túl sok. Édesítővel készítettem és az általam főzött, édesítős sárgabarack lekvárral ebédeltem belőle. :)

Vica46
Vica46 Wed, 2018-03-28 15:08

Mindig ezt a receptet alkalmazom, a mazsola tényleg úgy jó ahogy írtad. Márti.Egyszerű és nagyszerű!

márti1218
márti1218 / márti1218 Sat, 2018-03-03 12:28

A mazsolát javaslom a masszába keverni már az elején,mert úgy lesz élvezhető és nem kemény,száraz.

Biri36
Biri36 / Biri36 Thu, 2018-07-05 15:09

Igazad van, de javaslom egyszer próbáld ki aranymazsolával is, azokat félbe szoktam vágni, mert nagyok és akkor nem kell áztatni sem, nagyon finom puha mind.

361
tojás 1 db
tej 1 dl
cukor 2 csapott ek
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
búzadara 100 g
vaj 1 ek
sárgabaracklekvár 1 ek