r
Nosalty Logó

Klasszikus császármorzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Biri36
Klasszikus császármorzsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 361 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 721 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 230 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 361 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 721 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 230 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást elkeverjük az 1 dl tejjel, hozzáadjuk a cukrot, sót, reszelt citromhéjat és annyi búzadarát, hogy palacsintatészta-szerűen folyós legyen.
  2. Kb. 1 óráig állni hagyjuk, néha megkeverjük, majd egy teflon vagy kerámiabevonatos edényben felolvasztjuk a kb. fél-egy evőkanálnyi vajat, és beleöntjük a masszát.
  3. Addig keverjük, sütjük, míg morzsáira nem esik szét, közben szórhatunk rá mazsolát is. Tálaláskor baracklekvárral kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1063
  • Tegnapi nézettség: 569
  • 7 napos nézettség: 3990
  • Össznézettség: 1020261
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük a császármorzsát, amit igen egyszerű elkészíteni, ezért nem is értem, sokan miért inkább a bolti dobozossal próbálkoznak. Ez az adag két személyre elegendő, így ajánlom rögtön a dupla mennyiség elkészítését. Könnyű és gyors, garantáltan finom!

Hozzászólások (4)

márti1218

A mazsolát javaslom a masszába keverni már az elején,mert úgy lesz élvezhet? és nem kemény,száraz.

Biri36

Igazad van, de javaslom egyszer próbáld ki aranymazsolával is, azokat félbe szoktam vágni, mert nagyok és akkor nem kell áztatni sem, nagyon finom puha mind.

Vica46

Mindig ezt a receptet alkalmazom, a mazsola tényleg úgy jó ahogy írtad. Márti.Egyszer? és nagyszer?!

Biri36

:) Köszi!

EdesMindegy

Köszönöm a receptet, sok-sok császármorzsa recept közül a Tiédre esett a választásom és nem bántam meg! :) Nagyon finom, végre érezhettem a gyerekkorom ízét, pont olyan, amilyent anyukám készített nekünk. Négyszeres adagot készítettem el és szerintem még így sem lett túl sok. Édesít?vel készítettem és az általam f?zött, édesít?s sárgabarack lekvárral ebédeltem bel?le. :)

Biri36

Nagyon örülök, hogy örömöt okozott a receptem! :)

tulikati

Köszönöm, tökéletes a recept! Mivel a kisfiam válogatós, mindig keresem, hogyan tudnék az ételbe olyat csempészni, amit máshogy nem enne meg. Kipróbáltam, hogy a dara harmadát zabpehellyel helyettesítettem, amit el?tte aprítóban finomra daráltam. Így is finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek