Klasszikus császármorzsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Biri36

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
361
Kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
721
Kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
361
Kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 616.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
721
Kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
230
Kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojást elkeverjük az 1 dl tejjel, hozzáadjuk a cukrot, sót, reszelt citromhéjat és annyi búzadarát, hogy palacsintatészta-szerűen folyós legyen.
- Kb. 1 óráig állni hagyjuk, néha megkeverjük, majd egy teflon vagy kerámiabevonatos edényben felolvasztjuk a kb. fél-egy evőkanálnyi vajat, és beleöntjük a masszát.
- Addig keverjük, sütjük, míg morzsáira nem esik szét, közben szórhatunk rá mazsolát is. Tálaláskor baracklekvárral kínáljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 1063
- Tegnapi nézettség: 569
- 7 napos nézettség: 3990
- Össznézettség: 1020261
- Feltöltés dátuma: 2016. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Biri36
10 recept
Nagyon szeretjük a császármorzsát, amit igen egyszerű elkészíteni, ezért nem is értem, sokan miért inkább a bolti dobozossal próbálkoznak. Ez az adag két személyre elegendő, így ajánlom rögtön a dupla mennyiség elkészítését. Könnyű és gyors, garantáltan finom!
Hozzászólások (4)
A mazsolát javaslom a masszába keverni már az elején,mert úgy lesz élvezhet? és nem kemény,száraz.
Igazad van, de javaslom egyszer próbáld ki aranymazsolával is, azokat félbe szoktam vágni, mert nagyok és akkor nem kell áztatni sem, nagyon finom puha mind.
Mindig ezt a receptet alkalmazom, a mazsola tényleg úgy jó ahogy írtad. Márti.Egyszer? és nagyszer?!
:) Köszi!
Köszönöm a receptet, sok-sok császármorzsa recept közül a Tiédre esett a választásom és nem bántam meg! :) Nagyon finom, végre érezhettem a gyerekkorom ízét, pont olyan, amilyent anyukám készített nekünk. Négyszeres adagot készítettem el és szerintem még így sem lett túl sok. Édesít?vel készítettem és az általam f?zött, édesít?s sárgabarack lekvárral ebédeltem bel?le. :)
Nagyon örülök, hogy örömöt okozott a receptem! :)
Köszönöm, tökéletes a recept! Mivel a kisfiam válogatós, mindig keresem, hogyan tudnék az ételbe olyat csempészni, amit máshogy nem enne meg. Kipróbáltam, hogy a dara harmadát zabpehellyel helyettesítettem, amit el?tte aprítóban finomra daráltam. Így is finom!