Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarkedli vagy talkedli

Tarkedli vagy talkedli
Tarkedli vagy talkedli
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olcsó, finom fánk, ami gyorsan elkészül.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés, langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, a sóval, cukrokkal elkeverjük.
  2. A megkelt élesztőt hozzáadjuk, valamint az olvasztott vajat, a tojást, és a megmaradt langyos tejjel kézi habverővel kikeverjük. Egy papírtörlőt teszünk a tetejére, radiátorra állítjuk. ¼ órát hagyjuk pihenni.
  3. Tarkedlisütő hiányában nagy teflon serpenyőben sütöttem ki. 4-5 kis halmot merítünk egy kisebb merítőkanállal a tésztából. A serpenyőt étolajjal kenjük ki. 1-1 percet sütjük mindkét felét.
  4. Nagyon finom, gyenge lett. Házi baracklekvárral, porcukorral meghintve tálaltam. 2 darabot összeragasztottam a lekvárral. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 121
össznézettség: 225 019
elküldve: 12
receptkönyvben: 298
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: 2

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Tarkedli/talkedli vagy cseh fánk

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

perszy
perszy Wed, 2020-01-22 18:53

Hát? A tarkedlihez(cseh fánk) igazi sütő kell, különben csak egy gyenge másolat.
A tészta nem bonyolult, kelt palacsinta túlkelesztve.
Nekem van Zalai sütőm. Az fánk formájú de nem egyszerű a sütés.
Viszont kaptam a Nővéremtől egy igazi, jó, egyedi, vastag falú, mázas, lapos aljú sütőt.
Kicsiny lángon, vaslapon, csodaszép cseh palacsintákat lehet sütni benne.
Szerintem, jó eszköz nélkül, soha nem lesz az igazi.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2019-06-27 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.06.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-08-31 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.08.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-08-30 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.08.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Bolgár László
Bolgár László Wed, 2018-08-15 18:02

Ez igen finom volt. Először bő olajba tettem az elsőt, de nagyon nehéz lett. Csak kenőecsettel kentem alá inkább az olajat, így első osztályú volt. Bármilyen is az igazi tarkedli, ezt a laposat mindig fogjuk csinálni. Nutellásan, karamellával meglocsolva.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2018-01-31 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.01.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2018-01-30 09:42

Kiemelve a Facebookon ma reggel: 2018. január 30., kedd!
Érdekes, kedves Nosalty, itt is elfelejtettétek ezt ideírni....nekem nagyon siettetek tegnap!

Ákata2
Ákata2 Tue, 2018-01-30 09:42

Én bő olajban szoktam sütni, mint a rendes fánkot szokás - olajozott kanállal szaggatom bele a lágy tésztát. Pár perc alatt aranybarnára sül, nem lesz lapos, mint egy palacsinta, hanem megnő a térfogata, és szép kerek - és zsebes, azaz tölthető - gombócok lesznek.

705
finomliszt 30 dkg
friss élesztő 2 dkg
tej 350 ml
1 csipet
tojás 1 db
vaj 2 ek
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 3 ek
porcukor 1 csapott ek
sárgabaracklekvár 3 ek