r
Nosalty Logó

Zserbótekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Zserbótekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

töltelék

csokimáz

Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

töltelék

csokimáz

Összesen 3906 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

töltelék

csokimáz

Összesen 348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    212.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3636.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    1453 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1525 micro
Összesen 3906 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

piskóta

töltelék

csokimáz

Elkészítés

piskóta

  1. A tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a vaníliapasztát, az olajat és a darált diót.
  2. Beleszitáljuk a réteslisztet és a szódabikarbónát, és alaposan összekeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verjük, majd két részletben hozzákeverjük a tésztához.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a tésztát, a tetejét spatulával elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
  4. A kész piskótát a sütőből kivéve egy tiszta konyharuhára borítjuk, majd óvatosan levesszük róla a sütőpapírt.

töltelék

  1. A piskótalapot alaposan megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk darált dióval is.
  2. A piskótalapot ezután a hosszabb oldala mentén feltekerjük a konyharuha segítségével, majd hűtőrácsra (vagy annak hiányában egy tálcára) tesszük.

csokimáz

  1. Az étcsokoládé kétharmadát vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal és az olajjal, majd a hőről levéve belekeverjük a maradék csokoládét.
  2. A csokimázat a piskótatekercs tetejére csorgatjuk, és egy spatula segítségével elegyengetjük. A tetejét darált és egész dióval díszítjük, majd hagyjuk teljesen megdermedni a mázat.
  3. A kész zserbótekercset vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 11304
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 08.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Zserbótekercs
Rosanics Petra 316 recept

Megalkottuk a zserbós piskótatekercset, és bizony nem hagyta szégyenben névadó ősét. A zserbóval ellentétben ráadásul ez a zserbótekercs gyorsan és könnyen elkészíthető, így remek alternatíva lehet, ha nincs időnk vagy türelmünk nekiállni zserbózni. A dió és a baracklekvár duója a megszokott harmóniát alkotja, ami remekül passzol a dióval turbózott piskótához, az egészet befedő csokimáz pedig tökéletes lezárása minden falatnak.

Hozzávalók

piskóta

töltelék

csokimáz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek