r
Nosalty Logó

Minden jóval csúsztatott palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Minden jóval csúsztatott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A palacsintákhoz

A csúsztatáshoz

Összesen 997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A palacsintákhoz

A csúsztatáshoz

Összesen 4982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A palacsintákhoz

A csúsztatáshoz

Összesen 261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1394.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.8 g

Zsír

  • Összesen
    206.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6971.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    2936 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    835 mg
  • Foszfor
    2410 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.1 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 4982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 261 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A palacsintákhoz

A csúsztatáshoz

Elkészítés

A palacsintákhoz

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, tejet, cukrot, olvasztott vajat és lisztet egy turmixgépben teljesen simára dolgozzuk, majd félretesszük.
  2. A tojásfehérjékhez adunk egy csipet sót, majd kemény habot verünk belőlük. A hab első harmadát hozzákeverjük a palacsintatésztához, hogy fellazítsuk, majd a maradék kétharmadot két részletben, óvatosan beleforgatjuk, nehogy összetörjön.
  3. Egy serpenyőt enyhén kikenünk olajjal, majd elkezdjük melegíteni. A lángot végig közepes szinten tartjuk alatta, hogy a palacsinták egyenletesen süljenek, és ne égjenek meg. Merőkanállal kimerünk egy adagot a serpenyőbe a tésztából, kicsit ellaposítjuk, majd addig sütjük, amíg az alja aranybarna nem lesz. A teteje enyhén „nyers” marad, és nem is fogjuk megfordítani, majd megsütni, mert a rétegezés során a következő ráhelyezett palacsinta forró alja „fejezi be” a sütést. Ettől lesz a csúsztatott palacsinta belseje jó szaftos. A palacsinta akkor sült meg, ha a teteje már nem nedves, és megjelentek rajta kisebb-nagyobb buborékok.

A csúsztatáshoz

  1. A darált diót és mákot elkeverjük 1-1 evőkanál porcukorral. Mivel a palacsinta és a lekvár is enyhén édes, nem kell túl sok cukor a magvakhoz, azonban mennyisége ízlés szerint növelhető.
  2. Az első kész palacsintát egy tányérra csúsztatjuk, majd megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukros dióval. Erre jöhet a következő frissen kisült palacsinta, amit szilvalekvárral fogunk megkenni és mákkal megszórni. Ezt a rétegezést kell folytatnunk az utolsó palacsintáig. Az utolsó palacsintát a sületlen felével levelé tegyük a toronyra.
  3. A csúsztatott palacsintát meghintjük porcukorral, és még langyosan, szeletelve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 4398
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 17.

Receptkategóriák

Sokakat késztet fejtörésre ennek a klasszikus desszertnek a neve. Vajon mitől csúszik a palacsinta? Vagy hová? Talán a legtöbben az első elkészítés során világosodunk majd meg, amikor egymás után csúsztatjuk a rétegeket a serpenyőből a tányérra, ahol végül összeáll a (például) lekvárral, dióval és mákkal megtöltött, impozáns torony. Ilyenkor persze már nem ezen törjük a fejünket, inkább csak élvezzük a tányérunkra kerülő, porcukorral hintett szeleteket.

Hozzávalók

A palacsintákhoz

A csúsztatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyárias főzelékek + izgalmas fasírtok és feltétek...

Az uncsi főtt tojás, a retró bélszínroló és a sima fasírtgolyó ezen a héten feledésbe merül: minden nyárias főzelékünk tetejére valamiféle ropogós, rántott, bundázott extra feltét kerül, és nem feltétlen húsból. No de persze a sütik sem maradnak le, vasárnapra pedig oldalas dukál a főételünk mellé!