Darás tészta
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
67g hosszúmetélt247 kcal
-
50g búzadara180 kcal
-
21g napraforgó olaj189 kcal
-
0g só0 kcal
-
46 kcal
-
83g víz0 kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g hosszúmetélt742 kcal
-
150g búzadara540 kcal
-
64g napraforgó olaj566 kcal
-
0g só0 kcal
-
139 kcal
-
250g víz0 kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
28g hosszúmetélt104 kcal
-
21g búzadara76 kcal
-
79 kcal
-
0g só0 kcal
-
19 kcal
-
35g víz0 kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 101.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.3 g
Zsír
-
Összesen 68.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1041.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 293 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 303.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 588 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
200 g hosszúmetélt
-
150 g búzadara
-
8 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
5 dkg sárgabaracklekvár
-
250 ml víz
Elkészítés
- Egy olyan serpenyőben, amit később le tudunk fedni, az olajat megmelegítjük, és beleöntjük a búzadarát.
- Ügyelve, hogy meg ne égjen, mert könnyen megy neki, állandóan kavargatva megpirítjuk aranybarnára.
- Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd kb. 250 ml vizet öntünk bele. (Vigyázzunk, mert ha még forró a dara, fröcsög!)
- Jó csipet sót teszünk bele, és kavargatva visszatesszük a tűzre. Megvárjuk, míg elpárolog a víz belőle, ekkor kikapcsoljuk a tüzet, és lefedjük.
- Ezalatt kifőzzük a tésztát is. Leszűrjük, és a megpuhult darára szedjük, óvatosan összekavarjuk.
- Azonnal tálaljuk, ízlés szerint így sósan, vagy szerintem a legfinomabb baracklekvárral nyakon öntve.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 1794
- Tegnapi nézettség: 137
- 7 napos nézettség: 845
- Össznézettség: 607117
- Feltöltés dátuma: 2011. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Emlékszem még Nagymamám kézmozdulataira, ujjaira, ahogy a tésztát gyúrta, nyújtotta, vágta. Nem tudom miért (ma már hálás vagyok érte), de rettentően tetszett! Nagyjából az asztal magasságától kevéssel volt fejjebb ekkor még a fejem búbja. Mindig ott ültem az asztal mellett mikor készítette. Lopkodtam a tésztából, mire Nagymama a kis mosollyal a szája szélén, megcsóválva a fejét - Kislányom, megüli a gyomrod, beteg leszel tőle, ne edd!!! - persze sosem voltam beteg :-), és ez így ment minden alkalommal. Gyönyörű emlék...! A mozdulatait sem felejtem el soha..... De a tésztái ízét sem! Isteni volt! Mára, maradt a " száraz tészta ".... De az emlékek megízesítik. Minden egyes alkalommal eszembe jutnak ezek a kis jelenetek, ha tésztát főzök.