Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orientális saláta

Orientális saláta
Orientális saláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Picnic nevű finn kávézó és gyorsétterem lánc egyik örök kedvence az "oriental chicken salad". Most végre én is elkészítettem itthon, bár ezúttal grillezett csirke nélkül...

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Amennyiben csirkét is adunk a salátához, ajánlott a pácolás és utána grillezés. 
Ha pedig nem fogyókúrázunk (nem úgy, mint én), akkor friss francia bagettel kínáljuk!
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A friss zöldsalátát egy salátástálba halmozzuk.
  2. A gyümölcsöket kockákra vágjuk, és a zöldsaláta tetejére szórjuk.
  3. A magvakat (a szezámmag kivételével) is hozzáadjuk, és egyet keverünk rajta.
  4. Elkészítjük a salátaöntetet: egy külön tálkában összekeverjük az olajat az ecettel, a szójaszósszal, a mézzel és a szezámmaggal.
  5. Az öntetet lazán a salátához keverjük, és azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 032
elküldve: 3
receptkönyvben: 98
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
konyha: skandináv
fogás: köret

egyéb elnevezések

gyümölcsös zöldsaláta, skandináv gyümölcsös vegyes saláta, zöldsaláta gyümölcsökkel és magokkal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

507
rukkola 200 g
madársaláta 150 g
római saláta 150 g
ananász 100 g
kékszőlő 100 g
sárgadinnye 100 g
kesudió 20 g
tökmag 20 g
napraforgómag 20 g
szezámmag 3 ek
almaecet 2 ek
szezámolaj 3 ek
szójaszósz 3 ek
méz 1 ek