Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán saláta

Mediterrán saláta
Mediterrán saláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc salátánk volt vendégkörünkben.
Igazán egyszerű elkészíteni, nagyon könnyű és egészséges, különösen nagy melegben.
Fogyaszthatjuk fokhagymás crutonokkal is, amennyiben valakinek hiányzik mellőle a kenyérféle.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Közvetlenül a tálalást megelőzően keverjük csak be a salátát, máskülönben nem lesz kellőképpen impozáns.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott salátákat vágjuk fel tetszőlegesen és tegyük egy keverőtálba.
  2. Szórjuk rá a rukkolát, a madársalátát, az olívabogyókat, és a csíkokra (juliennes-re) vágott szárított paradicsomot, majd forgassuk össze, hogy keveredjenek a zöldségek.
  3. A paradicsomokat vágjuk félbe, a mozzarellát tépjük kézzel kisebb darabokra, majd tegyük a keverőtálba.
  4. Készítsük el az öntetet: az olívaolajat keverjük el alaposan a balzsamecettel, ízesítsük sóval, borssal, kóstoljuk.
  5. Öntsük a salátánkra az öntetet, és óvatosan, de alaposan forgassuk össze.
  6. Végül burgonyahámozóval forgácsoljuk a parmezánsajtot, és szórjuk a saláta tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 516
elküldve: 3
receptkönyvben: 106
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 5 főre

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

716
jégsaláta 0.5 db
római saláta 0.5 db
madársaláta 100 g
rukkola 100 g
mozzarella 350 g
koktélparadicsom 10 db
szárított paradicsom 100 g
parmezán sajt 100 g
fekete olajbogyó 150 g
olívaolaj 2 dl
balzsamecet 0.7 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint