Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vitaminbomba vérnarancsos saláta

Vitaminbomba vérnarancsos saláta
Vitaminbomba vérnarancsos saláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Engedd el a fantáziád! Tegyél zöld leveleket, uborkát, bébispenótot és/vagy rukkolát a tál aljára. Erre jöhet az energiabomba avokádó, színezőnek piciny paradicsomok, lila hagyma, goji bogyó, és a tetejére sok-sok mag, akár gránátalmamag is! Fizetésnapon pisztáciát is szórhatsz rá. Ne lepődj meg a párosításon: próbáld ki füstölt lazaccal is! Ha a halat nem kedveled, tegyél a tányérra eszméletlen vékonyra szeletelt érlelt sonkát, mondjuk pármait. Édesköménnyel nagyon különleges lesz. Szicíliában egyszerűen, kifilézve, érlelt olívabogyóval kínálják a vérnarancsot. Az így összeállított vérnarancssalátát tálald délben bulgurral, este egy mozzarellával vagy burrataval. Friss zöldfűszerek közül jól áll neki a kapor, a menta, és a különböző színes csírák, díszítsd, ízesítsd velük!

hozzávalók / 2 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Akár magában, akár főtt bulgurral, quinoával egy nagyszerű ebéd vagy vacsora. Nem csak szép, de nagyon finom is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket mossuk meg. A salátát szárítsuk le, szedjük leveleire és helyezzük egymás mellé a tányérokra. Erre jöhet a spenótlevél, az uborka kisebb kockákba vágva, a paradicsom negyedelve, az édeskömény, avokádó és a lila hagyma vékonyan szelve.
  2. A vérnarancsot filézzük ki, így tegyük a zöldségekre. Csipkedjük rá a sajtot, szórjuk meg magokkal, a gránátalma magokat is hintsük el kelendően. Végül aprított kaporral vagy mentával szórjuk meg az egészet.
  3. Az öntet hozzávalóit egy kis tálkában rugós keverővel dolgozzuk teljesen krémesre. Egy másik módszerrel kis befőttesüvegben rázzuk simára. Aztán öntsük a salátára. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 225
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
296 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tél
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas

egyéb elnevezések

gorgonzolás-kéksajtos saláta, vitaminsaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

807
vérnarancs 2 közepes db
római saláta 2 közepes db
avokádó 1 közepes db
édeskömény 1 közepes db
spenót 100 g
lila hagyma 1 kis db
koktélparadicsom 8 db
kígyóuborka 0.5 db
tökmag 2 ek
aszalt áfonya 10 g
goji bogyó 10 g
gránátalma 0.5 db
gorgonzola 100 g
kapor 1 ek
vérnarancs 1 közepes db
citromlé 1 ek
mustár 1 ek
méz 1 ek
olívaolaj 4 ek