Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Menzás paradicsomleves betűtésztával

Menzás paradicsomleves betűtésztával
Menzás paradicsomleves betűtésztával
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha neked is az orrodban maradt az illat és a szádban az íz, akkor itt az idő, hogy összedobd ezt a pár perces sulimenzás időket idéző klasszikust: a cukros, betűtésztás paradicsomlevest. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom annak, akinek hiányzik az az időszak, amikor csak arra kellett figyelni, hogy a menzás asztalon tele legyen a vizeskancsó. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk.
  2. Apránként, elkeverve felöntjük a paradicsomlével.
  3. Beletesszük a megtisztított hagymát, csak úgy egészben, és hozzáadjuk a cukrot, a sót és egy-két kanál sűrített paradicsomot, de ez elhagyható.
  4. Végül annyi vizet adunk hozzá, amilyen hígra szeretnénk. Én most 3 decit öntöttem hozzá, de egyesek szerint így túl sűrű lett, nem tudom, ízlés dolga. A sulimenzás levesben biztosan több víz volt, mint paradicsomlé.
  5. Végül lefedjük, és kb. 20 perc alatt összeforraljuk, majd csak úgy egyszerűen belezúdítjuk a betűtésztát, ami pár perc alatt megpuhul.
  6. Nedvességtől szétporladó szalvétával, ragacsos piros tálcán tálaljuk szeretettel és nosztalgiával.
  • elkészítettem: 120 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 261
össznézettség: 17 823
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomleves, cukros paradicsomleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

340
paradicsomlé 8 dl
víz 3 dl
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 2 ek
cukor 3 ek
1 kávéskanál
sűrített paradicsom 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
tészta 20 dkg