r
Nosalty Logó

Zöldséges karfiolleves Iluska konyhájából

Iluska
Zöldséges karfiolleves Iluska konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

235
Kalória
4.6g
Fehérje
29.8g
Szénhidrát
12g
Zsír
621.8g
Víz
10.7g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
9.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 938 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    621.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3207 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6820 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 235 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1606 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    2487.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1277 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    417 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4978 micro
  • β-karotin
    12827 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27280 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 938 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    899 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 31 kcal

Elkészítés

  1. Megpucolunk minden zöldséget és apróra vágjuk (a karfiol kivételével). Odatesszük főni annyi vízben, hogy kb 15 cm-rel ellepje.
  2. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a karfiolt (esetleg egy-két burgonyát). Majd a fűszereket (ízlés szerint), a tört fokhagymát is. A paradicsomlevet is hozzáöntjük, az ízesített paradicsompüréből, vagy a sima püréből 2 evőkanálnyit keverünk bele.
  3. Ha minden zöldség jól megpuhult, berántjuk. A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lisztet, amivel 2-3 percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd gyorsan kevés vizet hozzáöntve elkavarjuk. A leveshez adjuk a hagymás rántást, jól összefőzzük.
  4. Ki milyen tésztát kínál hozzá, nagyon finom a kiskagylóval. Jó melegen tálaljuk, mindenki egészségére váljon!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 40 p

Egy forró leves minden éhes gyomornak jót tesz! Ízesítőnek én még szoktam beletenni Házi ételízesítő-t is. Mindig dobok  bele egy-két burgonyát is, nem lesz rosszabb tőle, sőt...

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Köménymagleves

Kinek köménymagleves, kinek rántott leves - az biztos, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb és legolcsóbb levese. Azonban ha túl tudunk lendülni a menzás traumákon, rájövünk, hogy az ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...