Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges karfiolleves Iluska konyhájából

Zöldséges karfiolleves Iluska konyhájából
Zöldséges karfiolleves Iluska konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy forró leves minden éhes gyomornak jót tesz! Ízesítőnek én még szoktam beletenni Házi ételízesítő-t is. Mindig dobok  bele egy-két burgonyát is, nem lesz rosszabb tőle, sőt...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucolunk minden zöldséget és apróra vágjuk (a karfiol kivételével). Odatesszük főni annyi vízben, hogy kb 15 cm-rel ellepje.
  2. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a  karfiolt (esetleg egy-két burgonyát). Majd a fűszereket (ízlés szerint), a tört fokhagymát is. A paradicsomlevet is hozzáöntjük, az ízesített paradicsompüréből, vagy a sima püréből 2 evőkanálnyit keverünk bele.
  3. Ha minden zöldség jól megpuhult, berántjuk. A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott  hagymát. Hozzáadjuk a lisztet, amivel 2-3 percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd gyorsan kevés vizet hozzáöntve elkavarjuk. A leveshez adjuk a hagymás rántást, jól összefőzzük.
  4. Ki milyen tésztát kínál hozzá, nagyon finom a kiskagylóval. Jó melegen tálaljuk, mindenki egészségére váljon!!
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 105
össznézettség: 57 532
elküldve: 4
receptkönyvben: 68
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
723 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolleves zöldségekkel, karfiolleves gazdagon, sokzöldséges karfiolleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Wed, 2013-08-07 17:31

Kedves Iluska!
A parom zoldseges karfiollevest "rendelt" es igy talaltam a receptedre.
De, jo, mert eloszor az illataval varazsolt el, utana meg az izevel nem
tudtam betelni. Nagyon finom, koszonom a receptet!
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2013-07-25 13:42

Kedves Iluska,

biztos, hogy ugyanolyan finom, mint amilyen guszta! Nagyon szeretem a receptjeidet.

Üdvözlettel,
Marti

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2013-07-26 11:21

Szia Márti!Ennek örülök,hogy szoktál nálam találni kedvednek megfelelőt.További jó sürgést a konyhában!! :-))

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2013-07-26 14:55

Szia Iluska!

Igen, nagyon jokat fözöl! Most azonban csak ahitozom, mert per pillanat szalmaözvegy vagyok auto nelkül falun, es azon igyekszem, hogy a meglevökböl megis valami ujat alkossak. Latszik is a feltett receptjeimen: a cukkini+padlizsan huszanharom valtozatban... Ha vegre elszabadulhatok vasarolni, akkor lesz modom a receptjeidböl probalgatni. Addig is üdv.:)!

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2013-03-19 13:15

Szia!Úgy látom ti is szeretitek a zöldséges ételeket....na és ne feledjük,egészségesek,az emésztésnek pedig elkerülhetetlen....:-))

235
karfiol 0.5 közepes fej
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
sűrített paradicsom 2 ek
paradicsomlé 2 dl
paprika 1 db
sertészsír 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
víz 1.5 l