Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kocsonya ahogy anyukám készíti

Kocsonya ahogy anyukám készíti
Kocsonya ahogy anyukám készíti
330 perc / előkészület: 30 perc főzés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában télen készíti anyukám a kocsonyát, az egyik kedvenc ételem. Karácsony napján, amikor díszítjük a fát, reggel vagy délben kocsonyát eszünk. Nagyon jó emlékek fűznek hozzá, és anyukám kocsonyájánál finomabb nincs is a világon!!!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az első hét hozzávalót lassú tűzön felforraljuk, a habot leszedjük a tetejéről szűrőkanállal.
  2. Ezután beletesszük az egész borsokat, a cseresznyepaprikát, a paradicsomlevet és a fokhagymákat.
  3. Mindezt nagyon lassú tűzön, éppen, hogy gyöngyözzön (mint a húsleves) kb. 4-5 órán keresztül főzzük.
  4. Átszűrjük a levet. A húsokat kiterítjük tálcára hűlni. A tányérokba szépen elosztjuk, hogy mindenből kerüljön bele. A körmöt kicsontozva tesszük bele. Aki nem szereti a cupákos húst, csak combot és füstölt húst tegyen a tányérokba. Lehet 1 szelet főtt tojást is díszítésnek.
  5. Amikor szétosztottuk a húst (kb. 10 tányér), akkor szépen lassan rámerjük a levet. Ha esetleg sok zsír van a tetején, azt merőkanállal szedjük le, hogy a tányéron szép tiszta maradjon a lé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 197 017
elküldve: 9
receptkönyvben: 70
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, újév
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertéskocsonya, házi kocsonya, füstölt húsos kocsonya

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

510
víz 5 l
sertésköröm 400 g
sertésbőrke 300 g
sertéscsülök 700 g
sertéscomb 500 g
füstölt tarja 200 g
0 ízlés szerint
bors 2 kk
cseresznyepaprika 2 közepes db
paradicsomlé 1 dl
fokhagyma 2 közepes fej
főtt tojás 1 db