r
Nosalty Logó

Cacciatore, az olaszok csirkepörköltje

Gerzsenyi Flóra
Cacciatore, az olaszok csirkepörköltje
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

891
Kalória
37.4g
Fehérje
104.2g
Szénhidrát
35.2g
Zsír
647.2g
Víz
104.1g
Koleszterin
11.9g
Élelmi rost
17.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 891 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1615.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    647.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2158 micro
  • β-crypt
    314 micro
  • Likopin
    18722 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 891 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4845.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    2050 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    312.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1941.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    819 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1045 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    6475 micro
  • β-crypt
    943 micro
  • Likopin
    56165 micro
  • Lut-zea
    2973 micro
Összesen 2674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    2108 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábosban az olívaolajat felhevítjük, és belehelyezzük a csirkecombokat. Sózzuk-borsozzuk, és mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk, oldalanként kb. 4-5 perc alatt. (Érdemes letakarni, mert a combok kissé "köpködnek" a forró olajban.) Ezután a pirult combokat kihalásszuk a lábosból és egy tányéron félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékon elkezdjük lepirítani a szeletelt hagymát, az apróra vágott fokhagymát és a kaliforniai paprikákat. Ezt követően a szeletelt gombát is rádobjuk. Az apróra vágott rozmaringgal és bazsalikommal ízesítjük.
  3. Miután a zöldségek alaposan lepirultak, felöntjük a kétféle paradicsommal és a vörösborral. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Kissé összeforraljuk, majd jöhetnek vissza a csirkecombok ebbe a csodálatos "fürdőbe".
  4. Lefedve 35-40 percig főzzük az egészet. Ezalatt a szószunk besűrűsödik, a combok omlósra puhulnak és tökéletesen összeérnek az ízek.
  5. Amikor készen vagyunk, az utolsó művelet, hogy megszórjuk az egészet kapri- és olívabogyóval, ez az étele különlegessége.
  6. Spagettivel tálaljuk, vagy ha még autentikusabbak szeretnénk lenni, akkor polentával.
  7. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Főzés módja: kukta

Az olaszok csirkepörköltje egy autentikus mediterrán egytálétel. A cacciatore, más néven csirke vadász módra friss, zamatos alapanyagokból készül. A csirkén kívül van benne gomba és paradicsom is, de a ragu lelke igazából a fantasztikus aromájú hozzávaló: a kapri, illetve az olajbogyó. Intenzív ízükkel adják meg a fogás jellegét. Egyszerűen elkészíthető és sokakat jól lakathatunk vele. Tálalhatjuk tésztával, vagy ha hagyományőrzők szeretnénk lenni, készíthetünk hozzá puliszkát is.  

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...