Marokkói birkapörkölt
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pörkölthöz
-
4g olívaolaj35 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2 kcal
-
167g bárányhús445 kcal
-
50g paradicsomlé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
93 kcal
-
67g újkrumpli41 kcal
-
5g koriander1 kcal
A fűszerkeverékhez
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
634
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pörkölthöz
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
10 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
11 kcal
-
1000g bárányhús2670 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
0g só0 kcal
-
556 kcal
-
400g újkrumpli246 kcal
-
30g koriander7 kcal
A fűszerkeverékhez
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3804
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pörkölthöz
-
1g olívaolaj9 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
3.4g halványító zeller0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
42.8g bárányhús114 kcal
-
12.9g paradicsomlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
17.1g csicseriborsó (konzerv)24 kcal
-
17.1g újkrumpli11 kcal
-
1.3g koriander0 kcal
A fűszerkeverékhez
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
161
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.8 g
Zsír
-
Összesen 42.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 858.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 263.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 548 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 4519 micro
-
Lut-zea 239 micro
Összesen
634
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 209.1 g
Zsír
-
Összesen 253 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5150.7 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 455 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 463 mg
-
Foszfor 2255 mg
-
Nátrium 1691 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1582.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 292 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 542 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 3288 micro
-
β-crypt 308 micro
-
Likopin 27111 micro
-
Lut-zea 1432 micro
Összesen
3804
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 1162 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
3 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes szár halványító zeller
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
3 dl paradicsomlé
-
só ízlés szerint
-
400 g csicseriborsó (konzerv)
-
400 g újkrumpli
A fűszerkeverékhez
-
1 db fahéjrúd
-
1 teáskanál koriander
-
1.5 teáskanál római kömény
-
0.5 tk szerecsendió
-
0.5 teáskanál gyömbér
-
5 db kardamom
-
4 db szegfűszeg
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A pörkölthöz
- Az olívaolajat felhevítjük, és megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát és a szintén apróra vágott zellert.
- Hozzáadjuk a fűszerkeveréket, és 1-2 percig pirítjuk. Ekkor jöhet bele a megtisztított és apró kockára vágott hús, amit nagy lángon alaposan lepirítunk. Mehet hozzá a reszelt fokhagyma, 1-2 kavarás, és húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá a pirospaprikát, forgassuk át a hússal, majd öntsük hozzá a paradicsomlevet és annyi vizet, ami ellepi. Sózzuk, és mehet vissza a tűzre, majd lassú lángon következik nagyjából 1,5 óra főzés, amíg a hús megpuhul, de nem teljesen!
- Amikor már érezzük, hogy alakul a hús és kezd omlós lenni, na akkor mehet hozzá a megtisztított újburgonya, 15 perccel később pedig a csicseriborsó, és innentől kezdve még 10 perc rotyogtatás, és elkészült.
- Tálaláskor érdemes megszórni friss korianderrel vagy petrezselyemmel, és egy kis frissen facsart citromlé is jól áll neki.
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 13124
- Feltöltés dátuma: 2016. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Már a recept neve is egy oximoron, de megmagyarázom: a technika hellyel-közzel a hagyományos pörkölthöz hasonlít, a fűszerezés viszont inkább a marokkói konyhát közelíti. A kettőt ötvöztem annak mentén, hogy mit találok a hűtőben, meg a piacon. Szerintem irtó finom, és mivel gyakorlatilag a köretet is belefőzzük, talán csak egy kis tunkolni való kenyér hiányzik mellé, semmi más.