Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marokkói birkapörkölt

Marokkói birkapörkölt
Marokkói birkapörkölt
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már a recept neve is egy oximoron, de megmagyarázom:  a technika hellyel-közzel a hagyományos pörkölthöz hasonlít, a fűszerezés viszont inkább a marokkói konyhát közelíti. A kettőt ötvöztem annak mentén, hogy mit találok a hűtőben, meg a piacon. Szerintem irtó finom, és mivel gyakorlatilag a köretet is belefőzzük, talán csak egy kis tunkolni való kenyér hiányzik mellé, semmi más.

hozzávalók / 6 adag

A pörkölthöz

A fűszerkeverékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A pörkölthöz

  1. Az olívaolajat felhevítjük, és megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát és a szintén apróra vágott zellert.
  2. Hozzáadjuk a fűszerkeveréket, és 1-2 percig pirítjuk. Ekkor jöhet bele a megtisztított és apró kockára vágott hús, amit nagy lángon alaposan lepirítunk. Mehet hozzá a reszelt fokhagyma, 1-2 kavarás, és húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá a pirospaprikát, forgassuk át a hússal, majd öntsük hozzá a paradicsomlevet és annyi vizet, ami ellepi. Sózzuk, és mehet vissza a tűzre, majd lassú lángon következik nagyjából 1,5 óra főzés, amíg a hús megpuhul, de nem teljesen!
  3. Amikor már érezzük, hogy alakul a hús és kezd omlós lenni, na akkor mehet hozzá a megtisztított újburgonya, 15 perccel később pedig a csicseriborsó, és innentől kezdve még 10 perc rotyogtatás, és elkészült.
  4. Tálaláskor érdemes megszórni friss korianderrel vagy petrezselyemmel, és egy kis frissen facsart citromlé is jól áll neki.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 126
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fúziós pörkölt, zöldséges bárányragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

634
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
bárányhús 1 kg
paradicsomlé 3 dl
0 ízlés szerint
csicseriborsó konzerv 400 g
újkrumpli 400 g
koriander 1 csokor
fahéjrúd 1 db
koriander 1 teáskanál
római kömény 1.5 teáskanál
szerecsendió 0.5 tk
gyömbér 0.5 teáskanál
kardamom 5 db
szegfűszeg 4 db
bors 0 ízlés szerint