Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás padlizsántekercsek paradicsomszószban

Ricottás padlizsántekercsek paradicsomszószban
Ricottás padlizsántekercsek paradicsomszószban
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már majdnem elkészültem ezzel a recepttel, mikor rájöttem, hogy egyszer már csináltam nagyon hasonlót...így jár, aki mindig újat akar főzni :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, és vékonyra (0,5 cm) vágjuk. Ha friss, nincs szükség a sózásra, ha viszont száraz a szára, akkor 20 percre sózzuk le, majd öblítsük le.
  2. Szárítsuk le. Az olívaolaj egy részét hevítsük fel, majd süssük meg előbb az egyik, majd a másik oldalukat. Szedjük papírtörlőre.
  3. Amíg sülnek, addig készítsük el a krémet: a ricottát keverjük ki sóval, borssal, a citrom levével és héjával, adjuk hozzá a zsemlemorzsát.
  4. Tegyünk 1-2 kanálnyi tölteléket a padlizsánszeletek végére, és szorosan tekerjük fel őket.
  5. Egy tepsibe öntsük bele a paradicsomszószt, majd helyezzük bele a padlizsántekercseket.
  6. Mindegyik tetejére tegyünk egy kanál tejszínt.
  7. Toljuk előmelegített sütőbe, és süssük 20 percig. Tálalás előtt szórjuk meg a grana padanóval.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20X30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 849
elküldve: 0
receptkönyvben: 206
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsántekercsek citromos ricottával paradicsomszószban

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Liguana
Liguana Tue, 2015-09-22 11:03

Tegnap elkeszitettem es nagyon finom lett, az egesz csaladnak izlett! Koszonom, hogy megosztottad velunk a receptet!

399
padlizsán 1 nagy db
ricotta 20 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 4 szál
paradicsomlé 3 dl
habtejszín 10 ml
olívaolaj 1 dl
grana padano 40 g
zsemlemorzsa 3 ek