r
Nosalty Logó

Pácolt magyaros sült oldalas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Pácolt magyaros sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 836 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2508 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1506 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 836 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3331.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    573 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 2508 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    434 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet. Ezt jól összekeverjük.
  2. Az oldalasokat megtisztítjuk.
  3. Megforgatjuk a pácban, és lefedve hagyjuk benne pár órát pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik.
  4. Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet, felöntjük kb. 1 dl vízzel.
  5. Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk (nálam ez 60 perc volt, de villával érdemes ellenőrizni), majd a fedőt levéve még további 20 percet pirítjuk. (Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár alkalommal meglocsoltam a levével.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 498
  • Össznézettség: 160518
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pácolt magyaros sült oldalas
Andi80_ 380 recept

Már rég szerepelt az étlapon oldalas. Általában fokhagymásan készítem, de most egy magyaros pácban érleltem, majd sütés után hagymás törtkrumplival kínáltam.

Hozzászólások

Ardnax0

Köszönöm szépen a receptet, nálunk sok er?spaprikát is kapott..:)

Bezenyei Vitéz

a tarja után a legkedveltebb húsételem az oldalas. sokféleképpen elkészíthet?, de a legjobbat a feleségem készítette. ? el?ször megf?zi a húst, aztán kihúzza a csontokat, majd pirulásig süti, miközben locsolgatja, nehogy kiszáradjon. aztán esszük f?zelékkel, különféle körettel, savanyúsággal, vagy csak puha kenyérrel, s hagymával.

Törölt felhasználó

Bar kifelejtettem az?rölt paprikat a pácból, így is isteni lett!!

Fruzsikaa

Kérdésem, az a 50 ml paradicsomlé elég?

Palek

Ez nagyon finom!! És tényleg remekül illik hozzá a hagymás tört krumpli!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek