üdítőital

Must

A must a szőlő frissen kipréselt leve. Magában is finom ital, de a konyhában, főzéshez is felhasználhatjuk. A must értéke a cukortartalmától függ: hiszen az erjedés során a cukor alakul át alkohollá (élesztők által), tehát minél több cukor van a mustban, annál erősebb lesz a belőle készülő bor. A magyar bortörvény szerint mustnak csak a szilárd részektől megszabadított friss szőlőfürt erjedésmentes leve számít. A forrásban lévő mustot murcinak nevezzük.

Paradicsomlé

A paradicsomlé üvegben vagy kartondobozban kapható, legtöbbször már sóval, esetleg citromlével vagy egyéb fűszerekkel finomított változatban. Fogyasztható magában, felhasználhatjuk levesek, turmixok, koktélok készítéséhez, de házilag is elkészíthetjük.

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...