Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos káposztafőzelék

Paradicsomos káposztafőzelék
Paradicsomos káposztafőzelék
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tél egyik hozzáférhető alapanyaga a fejes káposzta, ami egészséges, és változatosan készíthető, most ez lett belőle. Finom fasírttal is, én most krinolint sütöttem hozzá.

Házi paradicsomlével a legjobb, ha nem tudjuk mi magunk elkészíteni, vagy nincs egy nagyi, szomszéd néni, aki szívesen készít nekünk is pár üveggel, akkor Kecskeméten minden évben árulnak még forró, mindenmentes lét, amit kannákban el lehet hozni. Én otthon még felforralom, és üvegekbe töltöm, majd belepakolom egy hűtőtáskába, és másnapig ott pihentetem (dunsztolom). Érdemes többeknek összeállni, és akkor a fuvarköltség is megoszlik.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Negyedeljük a káposztát, vágjuk ki a torzsáját, és szeljük ujjnyi csíkokra, a csíkokat pedig egy centis darabokra. Szeleteljük fel a hagymát is félkör alakúra, és mindkettőt tegyük egy lábosba. Sózzuk, tegyük rá a cukrot is, és öntsük fel a paradicsomlével, ha nem lepi el a káposztát, adjunk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje, és keverjük bele a sűrített paradicsomot. Főzzük puhára.
  2. Készítsünk rántást: az olajat tegyük egy serpenyőbe, keverjük bele a lisztet, kicsit süssük át, húzzuk le a tűzről, keverjük bele a paprikát, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk a káposztához.
  3. Forraljuk össze a rántással, ízesítsük, ha szükséges, sóval, cukorral. Mi inkább édesen szeretjük, de ez ízlés dolga.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 54 814
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos káposzta rántással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

144
káposzta 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsomlé 10 dl
sűrített paradicsom 2 ek
víz 2 dl
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 2 púpozott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
1 kávéskanál
cukor 2 ek