adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Töltelék
-
1 közepes fej káposzta
-
20 dkg gersli
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 ízlés szerint só
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 kávéskanál bors
-
1 kk kakukkfű
-
0.5 teáskanál bazsalikom
-
1 kk oregánó
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
2 dl paradicsomlé
Rántás
-
1 ek sertészsír
-
1 csapott ek teljes kiőrlésű liszt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
0.5 dl víz
508
Kalória
36.3g
Fehérje
50.3g
Szénhidrát
18.8g
Zsír
385.3g
Víz
91.1g
Koleszterin
13.1g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Töltelék
-
300g káposzta60 kcal
-
140g darált sertéshús255 kcal
-
40g gersli141 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0 kcal
-
40g paradicsomlé7 kcal
Rántás
-
3g sertészsír27 kcal
-
7 kcal
-
0 kcal
-
10g víz0 kcal
Összesen
508
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Töltelék
-
1500g káposzta300 kcal
-
700g darált sertéshús1274 kcal
-
200g gersli704 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
Rántás
-
15g sertészsír135 kcal
-
33 kcal
-
0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
2533
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Töltelék
-
53.9g káposzta11 kcal
-
25.2g darált sertéshús46 kcal
-
7.2g gersli25 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
7.2g paradicsomlé1 kcal
Rántás
-
0.5g sertészsír5 kcal
-
1 kcal
-
0 kcal
-
1.8g víz0 kcal
Összesen
91
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1232.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 465 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 385.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 222 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3615 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
508
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 181.5 g
Zsír
-
Összesen 93.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 455 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6164.5 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 706 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 491 mg
-
Foszfor 2379 mg
-
Nátrium 2323 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrát
-
Összesen 251.7 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 65 mg
Víz
-
Összesen 1926.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 590 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 928 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 624 micro
-
Kolin: 723 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 1110 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18074 micro
-
Lut-zea 846 micro
Összesen
2533
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 649 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
91
kcal
Elkészítés
Töltelék
- Egy nagy fazékban vizet teszünk forrni, amiben a káposzta leveleit forrázzuk le. Kivágjuk az új káposzta torzsáját, nagy húsvillát szúrunk a helyére, és beleengedjük a forrásban lévő vízbe, leszedjük a leveleket.
- Amíg hűl, összekeverjük a tölteléknek valót. A hagymákat belereszeljük, vagy apróra vágva tesszük hozzá. A többi fűszert is beletesszük. Jól összegyúrjuk.(tojás nem kell bele!!)
- A maradék káposztafejből, kibéleljük egy fazék alját.
- A levelek vastag erét levékonyítjuk. Majd maréknyi tölteléket teszünk a káposztalevélbe, egyet tekerünk, majd az oldalát ráhajtjuk, és betekerjük, a másik szabad végét begyűrjük a lyukba.
- Belerakosgatjuk a töltelékeket egymás mellé, majd egymásra a fazékba. Tetejére, ha akarunk, szálas hordós káposztát tehetünk vagy egész leveleket.
- Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Odatesszük főni. 2 óra hossza után beletesszük a paradicsompürét, kevés sót, borsot, majorannát, ételízesítőt adunk a vízhez.
- Majd megcsináljuk a rántást, amit ráöntünk. Összerázzuk, a fazék két fülét megfogva. Pár percet főzzük. Ha kész, tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!!
Rántás
- A zsírt megolvasztjuk, beletesszük a lisztet, kevergetve pirítjuk, kb. 1 percig, ekkor paprikázzuk, és egyből hozzáadjuk a vizet, amivel jól elkeverjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Főzés ideje: 120 p
A töltött káposzta a kedvenc ételem, az új káposztából készítve lágy, könnyű lesz. Én szoktam kevés füstölt húst is a tetejére tenni, amit lapulevelekkel takarok be. Tojás nem kell a töltelékébe, összeáll a nélkül is. Jó töltést!!! :-)))