Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parázson sült burgonya

Parázson sült burgonya
Parázson sült burgonya
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető köret, bármilyen grillezett ételhez tudom ajánlani. Ha nincs lehetőségünk parázson elkészíteni, sütőben sütve, nagy adag friss salátával is finom, hús nélküli vacsora.

hozzávalók / 4 adag

A burgonyához

A túrókrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk, héjukat megdörzsöljük, majd megszárítjuk. Egy jó nagy alufóliadarabot megolajozunk és a burgonyákat becsomagoljuk. Izzó parázsba dobjuk őket és készre sütjük. 
  2. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt és ízesítjük fokhagymával, sóval, borssal és kevés citromlével. Kis kanál mustárt is adhatunk hozzá. Beletesszük a felaprított friss zöldfűszereket és jó alaposan elkeverjük.
  3. A már megpuhult burgonyát kettévágjuk, közepét megkenjük vajjal és megvárjuk, amíg elolvad, majd nyakon öntjük a tejfölös öntettel. Langyosan tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 11 916
elküldve: 2
receptkönyvben: 98
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

parázson sült krumpli túrókrémmel, parázson sült krumpli, krumpli parázson

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

559
burgonya 8 db
napraforgó olaj 3 ek
vaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 450 g
tehéntúró 25 dkg
petrezselyem 1 csokor
metélőhagyma 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
citromlé 0.25 citromból nyert
mustár 1 kk