Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Natúr szelet vujutka konyhájából

Natúr szelet vujutka konyhájából
Natúr szelet vujutka konyhájából
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám gyerekkorom óta így készíti ezt az ételt. Amikor betegség miatt kímélni kellett a gyomrunkat, a diéta VÉGE FELE mindig ezt főzött nekünk, így a család többi tagja sem halt éhen. Igaz, a diétázó szigorúan szaft nélkül ehette, és akkor kevesebb zsiradékot, fokhagymát és fűszert használt. Azért írtam le ezt a változatot, mert észrevettem, hogy a valódi recept nem is hasonlít erre, és nem is találtam rá máshol sem. Én sokkal jobban szeretem így, és hát persze ez is egy jó kis változat szerintem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük úgy, mintha rántani akarnánk. Kiklopfoljuk, besózzuk (ha húspuhítózunk, akkor nem szabad pluszban besózni). A hússzeleteket beforgatjuk lisztbe. Serpenyőben olajat hevítünk és hirtelen kisütjük a szeletek mindkét oldalát. (Én be szoktam eközben fedni, hogy addig is párolódjon.) Nem fognak egyszerre elférni, így szépen sorban egymás után beletesszük, majd kivesszük.
  2. Ha kész, a leragadt darabok miatt vagy új edényt veszünk elő, vagy azt mossuk ki, amit eddig használtunk.
  3. Felkockázzuk a hagymát, a fokhagymát összezúzzuk (ha nincs fokhagymanyomónk, akkor kis sajtreszelőn is lereszelhetjük a fokhagymát, ugyanaz az eredmény).
  4. A serpenyőben olajon üvegesre dinszteljük a hagymákat (tudom nem szabályos eljárás, de ha megsózzuk kicsit, akkor nem ég meg olyan könnyen a hagyma). A tűzről levéve belerakjuk a húsokat a serpenyőbe.
  5. Sózzuk, borsozzuk, ha használnunk olyat ételízesítőzünk, a zöldfűszerek is ekkor következnek. Visszarakjuk tűzre, de csak kis lángra. (Mennyiséget nem tudok mondani, mivel mindenki máshogy fűszerez, de javaslom először 1 kk sót és 2-3 csipet, illetve tekerés borsot beletenni, megkavarni, majd 1-2 perc múlva kóstolni. A zöldfűszerekből 1-1 kk elég szerintem.)
  6. Vizet öntünk rá, legalább 3 dl-t, főzés közben pótoljuk. Az a lényeg, hogy a végén legyen a húsokon bőven szaft.
  7. Akkor lesz kész, ha a húsok szépen megpuhultak, ezt villával tudjuk ellenőrizni.
  8. Tört krumplit készítünk hozzá köretnek.
  9. Ha szeretik és igénylik illik hozzá, még paradicsom vagy meggyszósz. Lehet hozzá azt is készíteni, de enélkül is finom.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 74 291
elküldve: 7
receptkönyvben: 358
elkészítve: 33/38
Facebookon megjelent: -

szakács

vujutka

Mióta szakács: 2012.06.03.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta, AB0 diéta – 0 vércsoport
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

natúr szelet ahogy anyukám készíti, natúr sertésszelet, sertésszelet

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

varga hedvig
varga hedvig Sun, 2019-02-17 10:21

Nagyon finom lett,végre egy igazán jó receptet találtam,köszönet a szakácshölgynek! :-)

vujutka
vujutka / vujutka Thu, 2018-06-28 12:22

Igazán örülök, hogy megtetszett a recept annak pedig még jobban hogy ízlett a végeredmény :)

tothne5optanet
tothne5optanet Sun, 2015-03-29 11:34

Végre egy teljesség igényével íródott nagyszerű recept! Örülök hogy rátaláltam, köszönöm!

geler
geler Wed, 2013-11-27 22:50

Könyvet is írhatnál amilyen szépen megfogalmaztad :)

vujutka
vujutka / vujutka Tue, 2013-12-03 20:53

Köszönöm a dicséretet :) Nem szeretek összecsapott dolgot kiadni a kezeim közül. Nagyon jó lenne, talán egyszer elérem azt is.

56zsu
56zsu Sun, 2013-11-10 16:32

Köszönöm a receptet.Nagyon kritikusok a fiúk,de ízlett nekik az "újításom".Krumplipüré lett a köret hozzá és savanyúkarfiol.Mégegyszer köszönöm!Ildikó

vujutka
vujutka / vujutka Thu, 2013-11-21 15:09

Hát ezt nagy öröm volt olvasni:) Igazán köszönöm hogy megosztottad ezt velem:)

balintmonika
balintmonika Thu, 2012-08-02 22:26

Ez aztán szájbarágós recept.Nem emlékszem mikor olvastam ilyen minden lehetséges kérdést előre megválaszoló utasítást.Ez a tény volt az, ami felkeltette a figyelmemet.Talán emiatt próbáltam ki az ételt.
Az eredmény kissé eltért a képen láthatótól-lényegesen sötétebb lett.Az íze viszont mennyeire sikerült.Biztos vagyok abban,hogy nem utoljára került az asztalunkra.Köszönöm!

vujutka
vujutka / vujutka Sat, 2012-08-04 19:59

Igazán örülök hogy tetszett a recept és az elkészült étel is ízlett, hát mivel érzésből főzök lehetséges kevesebb idő is elég ahhoz hogy puha legyen a hús, így lehet ez a színbeli eltérés oka. Vagy a vaku deríthetett ennyit a színeken lehet. De ha ízlett akkor teljesen mindegy hogy milyen is a színe:D

641
sertéscomb 80 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszersó 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
metélőhagyma 1 csokor
finomliszt 15 dkg
víz 3 dl