Nosalty Logó

Natúr szelet vujutka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vujutka
Natúr szelet vujutka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 655 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2616 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 655 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3641.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2097 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4705 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 2616 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük úgy, mintha rántani akarnánk. Kiklopfoljuk, besózzuk (ha húspuhítózunk, akkor nem szabad pluszban besózni). A hússzeleteket beforgatjuk lisztbe. Serpenyőben olajat hevítünk és hirtelen kisütjük a szeletek mindkét oldalát. (Én be szoktam eközben fedni, hogy addig is párolódjon.) Nem fognak egyszerre elférni, így szépen sorban egymás után beletesszük, majd kivesszük.
  2. Ha kész, a leragadt darabok miatt vagy új edényt veszünk elő, vagy azt mossuk ki, amit eddig használtunk.
  3. Felkockázzuk a hagymát, a fokhagymát összezúzzuk (ha nincs fokhagymanyomónk, akkor kis sajtreszelőn is lereszelhetjük a fokhagymát, ugyanaz az eredmény).
  4. A serpenyőben olajon üvegesre dinszteljük a hagymákat (tudom nem szabályos eljárás, de ha megsózzuk kicsit, akkor nem ég meg olyan könnyen a hagyma). A tűzről levéve belerakjuk a húsokat a serpenyőbe.
  5. Sózzuk, borsozzuk, ha használnunk olyat ételízesítőzünk, a zöldfűszerek is ekkor következnek. Visszarakjuk tűzre, de csak kis lángra. (Mennyiséget nem tudok mondani, mivel mindenki máshogy fűszerez, de javaslom először 1 kk sót és 2-3 csipet, illetve tekerés borsot beletenni, megkavarni, majd 1-2 perc múlva kóstolni. A zöldfűszerekből 1-1 kk elég szerintem.)
  6. Vizet öntünk rá, legalább 3 dl-t, főzés közben pótoljuk. Az a lényeg, hogy a végén legyen a húsokon bőven szaft.
  7. Akkor lesz kész, ha a húsok szépen megpuhultak, ezt villával tudjuk ellenőrizni.
  8. Tört krumplit készítünk hozzá köretnek.
  9. Ha szeretik és igénylik illik hozzá, még paradicsom vagy meggyszósz. Lehet hozzá azt is készíteni, de enélkül is finom.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 310
  • Össznézettség: 96198
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

vujutka 15 recept

Anyukám gyerekkorom óta így készíti ezt az ételt. Amikor betegség miatt kímélni kellett a gyomrunkat, a diéta VÉGE FELE mindig ezt főzött nekünk, így a család többi tagja sem halt éhen. Igaz, a diétázó szigorúan szaft nélkül ehette, és akkor kevesebb zsiradékot, fokhagymát és fűszert használt. Azért írtam le ezt a változatot, mert észrevettem, hogy a valódi recept nem is hasonlít erre, és nem is találtam rá máshol sem. Én sokkal jobban szeretem így, és hát persze ez is egy jó kis változat szerintem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez aztán szájbarágós recept.Nem emlékszem mikor olvastam ilyen minden lehetséges kérdést el?re megválaszoló utasítást.Ez a tény volt az, ami felkeltette a figyelmemet.Talán emiatt próbáltam ki az ételt. Az eredmény kissé eltért a képen láthatótól-lényegesen sötétebb lett.Az íze viszont mennyeire sikerült.Biztos vagyok abban,hogy nem utoljára került az asztalunkra.Köszönöm!

vujutka

Igazán örülök hogy tetszett a recept és az elkészült étel is ízlett, hát mivel érzésb?l f?zök lehetséges kevesebb id? is elég ahhoz hogy puha legyen a hús, így lehet ez a színbeli eltérés oka. Vagy a vaku deríthetett ennyit a színeken lehet. De ha ízlett akkor teljesen mindegy hogy milyen is a színe:D

Törölt felhasználó

Isteni finom.Már elkészitettem 2-szer.köszi

56zsu

Köszönöm a receptet.Nagyon kritikusok a fiúk,de ízlett nekik az "újításom".Krumplipüré lett a köret hozzá és savanyúkarfiol.Mégegyszer köszönöm!Ildikó

vujutka

Hát ezt nagy öröm volt olvasni:) Igazán köszönöm hogy megosztottad ezt velem:)

geler

Könyvet is írhatnál amilyen szépen megfogalmaztad :)

vujutka

Köszönöm a dicséretet :) Nem szeretek összecsapott dolgot kiadni a kezeim közül. Nagyon jó lenne, talán egyszer elérem azt is.

vadvirág43

köszi a receptet.végre egy kis újdonság!finom!!!

vujutka

Örülök, hogy megtetszett a receptem és még el is készítetted:)

tothne5optanet

Végre egy teljesség igényével íródott nagyszer? recept! Örülök hogy rátaláltam, köszönöm!

joojanka

Köszönöm a receptet!! Nagyon finom!

vujutka

Igazán örülök, hogy megtetszett a recept annak pedig még jobban hogy ízlett a végeredmény :)

varga hedvig

Nagyon finom lett,végre egy igazán jó receptet találtam,köszönet a szakácshölgynek! :-)

zsuzsanna47

Többször elkészítettem ezt a finomságos húsit és nagyon ízlett mindenkinek. Köszönöm a receptet! Most az után érdekl?dnék, hogy próbáltad-e már csirke, vagy pulyka húsból ? Esetleg valaki a többiek közül! A gyomromat kímélni kell ezért gondoltam a szárnyas húsokra! Valószín? nem lenne olyan jó, f?szeres íze, mint a sertésnek! Ha van valami ötleted kérlek írd meg, nagyon megköszönném! Üdvözlettel: Zsuzsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek