Natúr szelet vujutka konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vujutka

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g sertéscomb364 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
71 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
45g metélőhagyma14 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
75g víz0 kcal
Összesen
655
Kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
800g sertéscomb1456 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
180g metélőhagyma54 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
2616
Kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
43.8g sertéscomb80 kcal
-
18.6g vöröshagyma7 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.8g napraforgó olaj15 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
9.9g metélőhagyma3 kcal
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
16.4g víz0 kcal
Összesen
144
Kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.9 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 910.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 327.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1176 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
655
Kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.5 g
Zsír
-
Összesen 136.2 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 504 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3641.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 379 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 2097 mg
-
Nátrium 618 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1310.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 396 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 603 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4705 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 622 micro
Összesen
2616
Kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
144
Kcal
Hozzávalók
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
fűszersó ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
3 dl víz
Elkészítés
- A húst felszeleteljük úgy, mintha rántani akarnánk. Kiklopfoljuk, besózzuk (ha húspuhítózunk, akkor nem szabad pluszban besózni). A hússzeleteket beforgatjuk lisztbe. Serpenyőben olajat hevítünk és hirtelen kisütjük a szeletek mindkét oldalát. (Én be szoktam eközben fedni, hogy addig is párolódjon.) Nem fognak egyszerre elférni, így szépen sorban egymás után beletesszük, majd kivesszük.
- Ha kész, a leragadt darabok miatt vagy új edényt veszünk elő, vagy azt mossuk ki, amit eddig használtunk.
- Felkockázzuk a hagymát, a fokhagymát összezúzzuk (ha nincs fokhagymanyomónk, akkor kis sajtreszelőn is lereszelhetjük a fokhagymát, ugyanaz az eredmény).
- A serpenyőben olajon üvegesre dinszteljük a hagymákat (tudom nem szabályos eljárás, de ha megsózzuk kicsit, akkor nem ég meg olyan könnyen a hagyma). A tűzről levéve belerakjuk a húsokat a serpenyőbe.
- Sózzuk, borsozzuk, ha használnunk olyat ételízesítőzünk, a zöldfűszerek is ekkor következnek. Visszarakjuk tűzre, de csak kis lángra. (Mennyiséget nem tudok mondani, mivel mindenki máshogy fűszerez, de javaslom először 1 kk sót és 2-3 csipet, illetve tekerés borsot beletenni, megkavarni, majd 1-2 perc múlva kóstolni. A zöldfűszerekből 1-1 kk elég szerintem.)
- Vizet öntünk rá, legalább 3 dl-t, főzés közben pótoljuk. Az a lényeg, hogy a végén legyen a húsokon bőven szaft.
- Akkor lesz kész, ha a húsok szépen megpuhultak, ezt villával tudjuk ellenőrizni.
- Tört krumplit készítünk hozzá köretnek.
- Ha szeretik és igénylik illik hozzá, még paradicsom vagy meggyszósz. Lehet hozzá azt is készíteni, de enélkül is finom.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 32
- 7 napos nézettség: 310
- Össznézettség: 96198
- Feltöltés dátuma: 2012. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

vujutka
15 recept
Anyukám gyerekkorom óta így készíti ezt az ételt. Amikor betegség miatt kímélni kellett a gyomrunkat, a diéta VÉGE FELE mindig ezt főzött nekünk, így a család többi tagja sem halt éhen. Igaz, a diétázó szigorúan szaft nélkül ehette, és akkor kevesebb zsiradékot, fokhagymát és fűszert használt. Azért írtam le ezt a változatot, mert észrevettem, hogy a valódi recept nem is hasonlít erre, és nem is találtam rá máshol sem. Én sokkal jobban szeretem így, és hát persze ez is egy jó kis változat szerintem.
Hozzászólások
Ez aztán szájbarágós recept.Nem emlékszem mikor olvastam ilyen minden lehetséges kérdést el?re megválaszoló utasítást.Ez a tény volt az, ami felkeltette a figyelmemet.Talán emiatt próbáltam ki az ételt. Az eredmény kissé eltért a képen láthatótól-lényegesen sötétebb lett.Az íze viszont mennyeire sikerült.Biztos vagyok abban,hogy nem utoljára került az asztalunkra.Köszönöm!
Igazán örülök hogy tetszett a recept és az elkészült étel is ízlett, hát mivel érzésb?l f?zök lehetséges kevesebb id? is elég ahhoz hogy puha legyen a hús, így lehet ez a színbeli eltérés oka. Vagy a vaku deríthetett ennyit a színeken lehet. De ha ízlett akkor teljesen mindegy hogy milyen is a színe:D
Isteni finom.Már elkészitettem 2-szer.köszi
Köszönöm a receptet.Nagyon kritikusok a fiúk,de ízlett nekik az "újításom".Krumplipüré lett a köret hozzá és savanyúkarfiol.Mégegyszer köszönöm!Ildikó
Hát ezt nagy öröm volt olvasni:) Igazán köszönöm hogy megosztottad ezt velem:)
Könyvet is írhatnál amilyen szépen megfogalmaztad :)
Köszönöm a dicséretet :) Nem szeretek összecsapott dolgot kiadni a kezeim közül. Nagyon jó lenne, talán egyszer elérem azt is.
köszi a receptet.végre egy kis újdonság!finom!!!
Örülök, hogy megtetszett a receptem és még el is készítetted:)
Végre egy teljesség igényével íródott nagyszer? recept! Örülök hogy rátaláltam, köszönöm!
Köszönöm a receptet!! Nagyon finom!
Igazán örülök, hogy megtetszett a recept annak pedig még jobban hogy ízlett a végeredmény :)
Nagyon finom lett,végre egy igazán jó receptet találtam,köszönet a szakácshölgynek! :-)
Többször elkészítettem ezt a finomságos húsit és nagyon ízlett mindenkinek. Köszönöm a receptet! Most az után érdekl?dnék, hogy próbáltad-e már csirke, vagy pulyka húsból ? Esetleg valaki a többiek közül! A gyomromat kímélni kell ezért gondoltam a szárnyas húsokra! Valószín? nem lenne olyan jó, f?szeres íze, mint a sertésnek! Ha van valami ötleted kérlek írd meg, nagyon megköszönném! Üdvözlettel: Zsuzsa