r
Nosalty Logó

Metélőhagymás-joghurtos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Metélőhagymás-joghurtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 680 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2717 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 236 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    1225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1178 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 680 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7223 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    4899 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    415 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4711 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 2717 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtot meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a borsot és a felaprított metélőhagymát. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt, az olajat, a tejet, és lágy tésztává dagasztjuk.
  2. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Egy éles késsel berácsozzuk, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és letakarva meleg helyen 60 percig kelesztjük. Ezután a lekenjük a tetejüket felvert tojással, és megszórjuk magokkal.
  3. Előmelegített 180 °C-os sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4498
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 28.

Receptkategóriák

Metélőhagymás-joghurtos pogácsa
Judit69 143 recept

Mindig jól jön egy kis rágcsálni való, akár tv nézéshez, baráti összejövetelekhez, kiránduláshoz. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.