r
Nosalty Logó

Sajttal sült brokkolis csirkemell

Nihonka
Sajttal sült brokkolis csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

385
Kalória
34.6g
Fehérje
7.3g
Szénhidrát
24.1g
Zsír
167.9g
Víz
209.9g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1154 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    167.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 385 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3952.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1071 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1444 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    503.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2628 micro
Összesen 1154 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk a hártyától (ha van), majd keresztben leszeleteljük. Egy tűzálló üvegtálat kikenünk kókuszolajjal, majd a sózott-borsozott csirkemellel teljesen berakjuk az alját.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, és elrendezzük a csirkemelleken, majd meglocsoljuk a kókuszkrémmel, és megszórjuk a reszelt mozzarella sajt felével.
  3. A tojást összekeverjük a fokhagymával, joghurttal, sóval, borssal, szerecsendióval, a megmaradt reszelt mozzarella sajttal és 1 ek reszelt parmezán sajttal. Ezzel meglocsoljuk a brokkolis csirkemelleket.
  4. A tetejét megszórjuk a megmaradt reszelt parmezán sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x23

A csirkemellet szerettem volna egy kicsit máshogy elkészíteni, az otthoni hozzávalókból. Egyszerű és finom recept...

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek