Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröslencse dahl

Vöröslencse dahl
Vöröslencse dahl
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikus indiai kaja, dahl névre hallgat, és ahány ház, annyi recept. Barátom anyukájától kaptam ezt a verziót, azóta heti rendszerességgel elkészítem. Ami a legjobb, gluténmentes és vegán.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd az olívaolajon elkezdjük megpirítani.
  2. Ha a hagyma már üveges, akkor a babérlevél kivételével hozzáadjuk az összes fűszert, és kicsit megpirítjuk, hogy az aromák felszabaduljanak.
  3. A vöröslencsét átmossuk, majd a babérlevéllel együtt hozzáadjuk a fűszeres alaphoz, felöntjük vízzel, és lassú tűzön 20 perc alatt puhára főzzük.
  4. Tálalás előtt vegyük ki a babérlevelet, majd keverjük bele a kókuszkrémet. Tejföl vagy főzőtejszín is jó, ha nem vegán verziót szeretnénk készíteni.
  5. Tükörtojással vagy köretként fogyasszuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 48 098
elküldve: 10
receptkönyvben: 468
elkészítve: 38/38
Facebookon megjelent: -

szakács

thefoodcrafter

Mióta szakács: 2015.01.11.
18 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

indiai vöröslencse főzelék, dahl, gluténmentes lencse vegán

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

256
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
1 teáskanál
fekete bors 0.5 csipet
curry por 2 teáskanál
kurkuma 2 kávéskanál
gyömbérpor 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
babérlevél 2 db
vöröslencse 250 g
víz 750 ml
kókuszkrém 1 ek