r
Nosalty Logó

Tabbouleh hagyományosan

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Tabbouleh hagyományosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1018 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    2657 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2675 micro
Összesen 256 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    985.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3056 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    347 micro
  • β-karotin
    10627 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    10701 micro
Összesen 1018 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    794 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    576 micro
  • Lut-zea
    799 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízzel feltesszük főni. Alaposan sózzuk, majd közepes lángon kb. 15 perc alatt készre főzzük, akkor jó, ha már puha, de a szemek még kellemesen pukkannak ráharapva.
  2. A zöldségeket apróra vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk. Semmiképpen se spóroljunk vele, minél zöldebb, annál jobb! Ízlés szerint mentával vegyesen is készíthetjük a salátát.
  3. Egy nagy tálba tesszük a főtt bulgurt, az aprított zöldségeket és a petrezselymet. Meglocsoljuk olívaolajjal és mézzel, majd ráfacsarjuk egy citrom levét is.
  4. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd az egészet nagyon alaposan összeforgatjuk. Tálalhatjuk azonnal is, viszont ha csak később lesz rá szükségünk, tegyük hűtőbe, mert hidegen a legjobb!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 132
  • Össznézettség: 10664
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tabbouleh hagyományosan
Rosanics Petra 316 recept

A tabbouleh, a közel-keleti konyhák meghatározó mezzéje, eredendően Libanon és Szíria hegyes vidékéről származik. Mára az egész világon elterjedt ez a könnyed, zöldségekkel és sok zöldfűszerrel készített bulgursaláta, ami köretként és sajttal-hússal gazdagítva főételként egyaránt megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk