Nosalty Logó

Isteni uborkasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kisgordon
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 817 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 71 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 135 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    988 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 817 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 71 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkákat meghámozzuk (a héjával keserűbb lenne), és egy szeletővel a tálba szeleteljük. Lesózzuk, jól átkeverjük, és hagyjuk állni pár percet. Szinte azonnal levet ereszt.
  2. Meglocsoljuk az ecettel, rászórjuk a cukrot, rápasszírozzuk vagy reszeljük a fokhagymát, és alaposan átkeverjük.
  3. A hűtőbe tesszük, és tálalásig ott tartjuk. Minél többször keverjük át, annál jobban átjárják az ízek.
  4. Díszítésként egy nagyon pici pirospaprikával megszórhatjuk. Ízlés szerint tejföllel is gazdagíthatjuk, ez esetben 1 nagy doboz tejfölt tegyünk hozzá! Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 500 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 139
  • 7 napos nézettség: 1579
  • Össznézettség: 236920
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

kisgordon 8 recept

A legegyszerűbb és az egyik legfinomabb saláta, ami percek alatt elkészül, és mindenki szereti. Csak egy olyan tál kell hozzá, amiben felszolgáljuk, így mosogatni sem kell miatta feleslegesen. Bármelyik rántott vagy sült hús mellett megállja a helyét! A cukor mennyisége ízlés szerint változhat. Én pikánsabban szeretem, ezért picit jóban sózom, illetve cukrozom.

Hozzászólások

martahappee

Valoban ez a finom uborkasalata.Nem vizzel keverve az ontet.

Farkasgabi

Tökéletes recept!

kisgordon

Köszönöm, igazán jól esik! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!