r
Nosalty Logó

Hajdinás süti

NS
Hajdinás süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a tésztához

a mázhoz

366
Kalória
11.4g
Fehérje
57g
Szénhidrát
12.2g
Zsír
91.6g
Víz
106.1g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
22.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a tésztához

a mázhoz

Összesen 366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a tésztához

a mázhoz

Összesen 1461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a tésztához

a mázhoz

Összesen 166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1235 micro
Összesen 366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    227.8 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    366.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4941 micro
Összesen 1461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

a tésztához

  1. A cukkinit nagy lyukú reszelőn héjastól lereszeljük.
  2. A tojásokat feltörjük, és hozzákeverjük a reszelt cukkinit, ízlés szerint mézet (vagy más édesítőt), vanília aromát és az olvasztott vajat.
  3. A masszához hozzákeverjük a hajdina- és zabpehelylisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát.
  4. Alaposan összekeverjük a tésztát, és amennyiben nem elég lágy, annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűn folyó masszát kapjunk.
  5. Egy tűzálló tálat/tepsit kivajazunk.
  6. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

a mázhoz

  1. A datolyát, a banánt, a kakaóport, ízesítőket, és ha szükséges, egy kis tejet turmixgépbe helyezünk, és krémesre turmixoljuk.
  2. Opcionális egy kis reszelt, magas kakaótartalmú csokoládét a tetejére szórni, hogy extra csokis legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x15x5

Szeretek kísérletezni a konyhában, pár hete céklás süteményt sütöttem, gondoltam, miért ne édesíthetném meg a cukkinit is, liszt viszont nem volt otthon semmilyen formában... tehát fogtam magam, és nekiálltam a hajdinát és a zabpelyhet lisztté őrölni a turmixgépben, és így csodás gluténmentes lisztekre tettem szert. Aztán kezdődhetett a kísérlet, és isteni fini lett az eredmény, ráadásul rostban bő és antioxidáns bomba! :D

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...