Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsintatorta Gerzsenyi Flórától

Palacsintatorta Gerzsenyi Flórától
Palacsintatorta Gerzsenyi Flórától
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki ne szeretné a palacsintát? Na ugye, pláne ha dióval-lekvárral rétegezzük, és még csokimázzal is nyakon öntjük! Ha pedig mindennek tetejébe teljesen glutén-, cukor- és laktózmentes is, még bűntudatunk sem lesz miután megettünk belőle egy szép szeletet. Vagy kettőt. Sokan nem kezdenek bele palacsintasütésbe, mert túl macerásnak tartják, szerintünk azonban abszolút megéri, hiszen a végeredmény garantált sikert arat kicsik és nagyok körében egyaránt!

hozzávalók / 6 adag

Palacsinta

Csokoládémáz

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinta

  1. A tojásokat a tejjel és a vízzel összekeverjük, majd hozzáadjuk a hajdinalisztet, xilitet, olajat, és csomómentesre kikeverjük. 15-20 percig hűtőben pihentetjük a keveréket.
  2. Olajozott teflonserpenyőben kisütjük a palacsintákat, kb. 20-25 darabot kell kapjunk, így jó magas lesz a tortánk.
  3. A darált diót a xilitporral összekeverjük. A baracklekvárt édesíthetjük pluszban, ha esetleg savanykás.
  4. A kisült palacsintákkal elkezdjük rétegezni a tortát: palacsinta, lekvár, dió, palacsinta, és így tovább, amíg el nem fogynak az összetevők. A legtetejére üres palacsinta kerüljön.
  5. Amíg elkészítjük a mázat, hűtőben pihentetjük.

Csokoládémáz

  1. A csokoládét apró darabokra vágjuk, és nyakon öntjük a forró tejszínnel, adunk hozzá kis darab vajat, hagyjuk állni egy kicsit, majd simára keverjük.
  2. Alaposan körbekenjük a tortánkat a csokival, ne sajnáljuk, ez a legjobb része. Megszórjuk kevés darált dióval, akár egész diószemekkel is díszíthetjük. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
  • költség: 1500 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 120
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

palacsintatorony, édes palacsintarakottas

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

948
laktózmentes tej 4 dl
szódavíz 4 dl
tojás 5 db
xilit 1 teáskanál
hajdinaliszt 200 g
olívaolaj 1 ek
diabetikus lekvár 300 g
dió 300 g
xilit 100 g
diabetikus csokoládé 200 g
vaj 1 tk
habtejszín 1.5 dl
dió 1 marék