Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (2)

leírás

Hazánkban is őshonos, téli gyümölcs, állaga hasonlít a burgonyáéhoz, magas a keményítőtartalma. Ellenben más magvakkal, a gesztenye jóval több vizet, mint olajat tartalmaz (ez magyarázza krémes, puha állagát), nyersen sosem fogyasztjuk. A főtt és sült gesztenyéből készíthetünk köreteket, töltelékeket és desszerteket, nyersen fogyasztva pedig hasmenés ellen hat. Régen a marónit, ami a legnagyobb szemű szelíd gesztenye, porrá őrölték és tésztát is készítettek belőle.
Rendkívűl sokoldalúan felhasználható, még a természetgyógyászatban is. A vitaminok és ásványi anyagok közül kiemelkedő a B1, B2, B6, C- és E-vitamin, valamint a kálium, magnézium, vas-, réz és foszfortartalma. A gesztenye összetétele miatt előnyösen beépíthető a szív és érrendszer egészségét védő étrendbe.

mikor vegyem

Októbertől februárig.

hogyan tároljam

Mielőbb fogyasszuk el, mert a gesztenye hamar kiszárad. Addig is hűtőben tároljuk, légmentesen lezárva.

Gesztenye alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások (2)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    öcsimama.45
    öcsimama.45 Sat, 2011-03-05 15:53

    Köszönöm szépen a recepteket! Hála a NO SALTY-nak, rengeteg finomság receptjét találtam itt és néhányat elmentettem magamnak. A fotókról nem is beszélve! Isteniek. A gesztenye az én Családomnak is nagy kedvence! Minden változatban imádjuk. Úgy hogy most böngészek itt is, bár szívem szerint mindet meg sütném.

    Zit
    Zit / Zit Sat, 2010-01-30 17:54

    Hogy lehet, hogy Kiki gesztenyerúdjai csak a 14. helyen szerepelnek? Nálam abszolút elsők! :-)