Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános-gesztenyés bonbon rózsavizes csokiburokban

Banános-gesztenyés bonbon rózsavizes csokiburokban
Banános-gesztenyés bonbon rózsavizes csokiburokban
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamelyik nap hirtelen felindultságomban kivettem egy csomag gesztenyepürét a fagyasztómból. Mire feleszméltem, már ki is olvadt, így törhettem a fejem, hogy mit is csináljak vele.
Először valamiféle cupcake-re gondoltam, de se a lányom, sem én nem voltunk abban a kupkékelős állapotban, így a lehető legegyszerűbb megoldásra szorítkoztam. Ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vendégvárónak, desszertnek, vagy csak úgy rájárni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A banánt meghámozzuk, és villával jól szétnyomkodjuk, majd hozzákeverjük a gesztenyemasszánkhoz. Addig gyúrjuk hozzá a kekszport, míg jól formázható masszát nem kapunk. Diónyi golyókat kerekítünk belőlük.
  2. Az étcsokit vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzálöttyintjük a rózsavizet, majd ha már jó folyós a csokink, egy fogvájó segítségével megfürdőztetjük a gesztenyegolyóinkat benne. A csokis kuglikat egy alufóliával letakart tálcára sorakoztatjuk, majd beküldjük őket a hűtőbe dermedni.
  3. Ha már megszilárdult a csoki, vízgőz fölött megolvasztjuk a fehér csokit is pici olajjal, majd egy uzsonnás zacskóba töltjük a masszát. Kis lyukat vágunk a végére, és csíkokat húzunk a csokis golyóinkra. Visszatesszük hűlni, majd jó étvággyal elfogyasztjuk míg csak belénk fér.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 270
elküldve: 2
receptkönyvben: 249
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Afraa

Mióta szakács: 2010.04.17.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládés bonbon gesztenyetöltelékkel, csokoládés-geszetenyés praliné rózsavízzel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

uganda85
uganda85 Sat, 2012-05-26 15:32

Hu nagyon koszi a valaszt! Alig varom, hogy megcsinaljam. Sajnos en Parizsban lakom, igy fogalmam sincs hogy hol tudnam beszerezni, viszont ha majd tobb recepthez is fog kelleni, akkor veszek valahol. Sajnos gesztenyepure sem kaphato itt... De ha torik ha szakar megcsinalom!! :)

uganda85
uganda85 Fri, 2012-05-25 22:01

Nagyon tetszik a recepted es szeretnem megcsinalni. Meg kezdo vagyok a konyhaban... A rozsavizet lehet esetleg valamivel helyettesiteni? En meg nem is igazan hallottam eddig rola. Koszi a segitseget elore is! Fantasztikusak a receptjeit, a nagyjat le is mentettem.

Afraa
Afraa / Afraa Sat, 2012-05-26 12:20

Kedves Uganda85!

Nagyon egyszerű a recept, úgyhogy kezdésnek szerintem pont jó is lesz :)
A rózsavíz csak egy kis plusz, úgyhogy egyszerűen csak hagyd ki, ha nincsen. Nem szükséges mással helyettesíteni, úgy is nagyon finom lesz :)

(Amúgy arab/török/és egyéb keleti boltokban, Pesten az Ázsia Bt-ben biztos találsz rózsavizet)

429
gesztenye 25 dkg
banán 1 db
kekszmorzsa 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
rózsavíz 5 csepp
napraforgó olaj 1 teáskanál
fehér csokoládé 2.5 dkg