r
Nosalty Logó

Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1105 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2210 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 162 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    324 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1645 micro
Összesen 1105 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2016.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    966 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    648 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    2470 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3289 micro
Összesen 2210 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát a vörösborral épphogy felforraljuk. Félrehúzzuk hűlni.
  2. A pulykamell filét kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és meghintjük a liszttel.
  3. Vastag falú serpenyőben felforrósítjuk a vaj felét az olívaolajjal és pár perc alatt világos színűre pirítjuk a húskockákat. Tálra szedjük.
  4. A serpenyőbe tesszük a maradék vajat és megdinszteljük benne a kétféle hagymát.
  5. Visszaköltöztetjük a pulykahúst is, hozzáadjuk a vörösborban puhult szilvát, a sült gesztenyét és a kakukkfű ágakról lecsipkedett leveleket.
  6. Felforraljuk, majd kissé mérsékeljük a lángot és lefedve kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük a húst. Ha szükséges, utóízesítjük.
  7. A tejszínben elvegyítjük a keményítőt és a gesztenyés-szilvás pulykához keverjük. Egyet forralunk rajta és kész is.
  • Receptkönyvben: 826
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 92503
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 21.

Ajánló

Párolt rizs illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezen a héten már másodjára a Gyorsan, valami finomat! felkiáltás vezényelt a konyhában. De hát nem is kell mindig órákig bíbeblődni ahhoz, hogy finomság kerüljön az asztalra.

Hozzászólások (10)

Pfanni

Kedves Petra! Ha édes gesztenyemasszám van itthon, akkor hozzá se fogjak ehhez az ételhez?

Petra

szia Anna, hát ne, mert az itt nem jó:-( üdv, Petra

Törölt felhasználó

Kedves Petra, én Karácsonyra úgy készítettem hasonló ételt, hogy édes gesztenyemasszával és borba áztatott aszalt szilvával töltöttem a pulykamell szeleteket. Alufóliába tekerve süt?ben sütöttem. Nagyon finom lett, hidegtálakhoz kit?n? szeletelve, kis salátával díszítve. A lényeg, hogy az édes gesztenyemasszát nagyon vékonyan kenjük a húsra, mert ha sok, akkor valóban túl édes lesz. De isteni!

Hagymafaló

Amurath! Én is így készítettem el karácsonyra, csak natúr gesztenyepürével, és a fenti recepthez hasonlóan fokhagymát és kakukkfüvet is tettem a masszába. Így cseppet sem volt édes, csak a szilva, és számomra így tökéletes volt. :) Ha még nem tetted fel a te verziódat, engedelmeddel én megtenném (a saját verziómmal persze).

villers

Szia! Az újhagyma karikákra, a fokhagyma apróra vágva, vagy az is karikákra? És a vörösbor nem kell bele a szószba, csak a szilva f?zésére kell, utána "kuka" (na jó, az azért nem :o) ?

Törölt felhasználó

hagyma helyett szegf?szeget tettem, rendkívül finom lett t?le! :)

Petra

Szia Villers, az újhagymát karikázd, a fokhagymát pedig finomra vágjad a vörösborban puhult szilva a borral együtt megy a húshoz, így nem vész kárba:-)

danoli

Tes.óban lehet venni gyorsfagyasztott natúr, azaz cukrozatlan gesztenyemasszát, ha vki nem találna hozzá gesztenyét :)

Lolóka89

Kedves Petra! Konyhakész gesztenyebelet hol tudok szerezni? :$ A segítségedet el?re köszönöm! Hétvégén ezt tervezem megcsinálni, hogy majd Karácsony felé ezzel lepjem meg a családot és akkorra biztosan finomra sikerüljön! :) Loló

Alessandria

Kedves Petra! Ezt a receptet vettem alapul a mai elö-karàcsonyi ebédünkhöz, csak annyi különbséggel,hogy nekem még a multkorrol volt itthon lefagyasztva vörösboros hagymàs szosz, igy azt hasznàltam fel a szilva helyett. Hat isteni lett a végeredmény! Ugyhogy nagyon köszönöm. Kellemes Ünnepket!

beriregi1

Drága, végre egy f?zni tudó, aki nem leveskockával éri el a kívánt ízhatást, mint mások akik szakácsnak vallják magukat. Kifogom az ünnepekkor próbálni. :) Nem szeretem a gesztenye masszát, az is legyen természetes. :) Köszi a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Júniusban Baloghné Kele Juditot ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki szép képeivel és újító receptjeivel gazdagítja az oldalunkat, Judit69 néven. Szia, Judit!

Nosalty

További cikkek