Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
150g pulykamell236 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
75g gesztenye147 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
230g újhagyma44 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
14 kcal
-
5g kakukkfű5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1105
Kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
300g pulykamell471 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
150g gesztenye294 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
29 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
2210
Kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
22.1g pulykamell35 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
11g gesztenye22 kcal
-
7.4g aszalt szilva18 kcal
-
7.4g száraz vörösbor6 kcal
-
33.8g újhagyma6 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.7g vaj26 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
11g habtejszín32 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
0.7g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
162
Kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 40.7 g
Zsír
-
Összesen 63.5 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1008.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 383.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 324 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1235 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1645 micro
Összesen
1105
Kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 81.3 g
Zsír
-
Összesen 127.1 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 469 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2016.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 920 mg
-
Nátrium 285 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.6 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 767.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 966 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 648 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 753 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 2470 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3289 micro
Összesen
2210
Kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
162
Kcal
Hozzávalók
-
30 dkg pulykamell
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 dl száraz vörösbor
-
5 db újhagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
5 dkg vaj
-
2 ek olívaolaj
-
1.5 dl habtejszín
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
-
3 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Az aszalt szilvát a vörösborral épphogy felforraljuk. Félrehúzzuk hűlni.
- A pulykamell filét kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és meghintjük a liszttel.
- Vastag falú serpenyőben felforrósítjuk a vaj felét az olívaolajjal és pár perc alatt világos színűre pirítjuk a húskockákat. Tálra szedjük.
- A serpenyőbe tesszük a maradék vajat és megdinszteljük benne a kétféle hagymát.
- Visszaköltöztetjük a pulykahúst is, hozzáadjuk a vörösborban puhult szilvát, a sült gesztenyét és a kakukkfű ágakról lecsipkedett leveleket.
- Felforraljuk, majd kissé mérsékeljük a lángot és lefedve kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük a húst. Ha szükséges, utóízesítjük.
- A tejszínben elvegyítjük a keményítőt és a gesztenyés-szilvás pulykához keverjük. Egyet forralunk rajta és kész is.
- Receptkönyvben: 826
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 92503
- Feltöltés dátuma: 2008. november 21.
Ajánló
Párolt rizs illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Petra
537 recept
Ezen a héten már másodjára a Gyorsan, valami finomat! felkiáltás vezényelt a konyhában. De hát nem is kell mindig órákig bíbeblődni ahhoz, hogy finomság kerüljön az asztalra.
Hozzászólások (10)
Kedves Petra! Ha édes gesztenyemasszám van itthon, akkor hozzá se fogjak ehhez az ételhez?
szia Anna, hát ne, mert az itt nem jó:-( üdv, Petra
Kedves Petra, én Karácsonyra úgy készítettem hasonló ételt, hogy édes gesztenyemasszával és borba áztatott aszalt szilvával töltöttem a pulykamell szeleteket. Alufóliába tekerve süt?ben sütöttem. Nagyon finom lett, hidegtálakhoz kit?n? szeletelve, kis salátával díszítve. A lényeg, hogy az édes gesztenyemasszát nagyon vékonyan kenjük a húsra, mert ha sok, akkor valóban túl édes lesz. De isteni!
Amurath! Én is így készítettem el karácsonyra, csak natúr gesztenyepürével, és a fenti recepthez hasonlóan fokhagymát és kakukkfüvet is tettem a masszába. Így cseppet sem volt édes, csak a szilva, és számomra így tökéletes volt. :) Ha még nem tetted fel a te verziódat, engedelmeddel én megtenném (a saját verziómmal persze).
Szia! Az újhagyma karikákra, a fokhagyma apróra vágva, vagy az is karikákra? És a vörösbor nem kell bele a szószba, csak a szilva f?zésére kell, utána "kuka" (na jó, az azért nem :o) ?
hagyma helyett szegf?szeget tettem, rendkívül finom lett t?le! :)
Szia Villers, az újhagymát karikázd, a fokhagymát pedig finomra vágjad a vörösborban puhult szilva a borral együtt megy a húshoz, így nem vész kárba:-)
Tes.óban lehet venni gyorsfagyasztott natúr, azaz cukrozatlan gesztenyemasszát, ha vki nem találna hozzá gesztenyét :)
Kedves Petra! Konyhakész gesztenyebelet hol tudok szerezni? :$ A segítségedet el?re köszönöm! Hétvégén ezt tervezem megcsinálni, hogy majd Karácsony felé ezzel lepjem meg a családot és akkorra biztosan finomra sikerüljön! :) Loló
Kedves Petra! Ezt a receptet vettem alapul a mai elö-karàcsonyi ebédünkhöz, csak annyi különbséggel,hogy nekem még a multkorrol volt itthon lefagyasztva vörösboros hagymàs szosz, igy azt hasznàltam fel a szilva helyett. Hat isteni lett a végeredmény! Ugyhogy nagyon köszönöm. Kellemes Ünnepket!
Drága, végre egy f?zni tudó, aki nem leveskockával éri el a kívánt ízhatást, mint mások akik szakácsnak vallják magukat. Kifogom az ünnepekkor próbálni. :) Nem szeretem a gesztenye masszát, az is legyen természetes. :) Köszi a receptet.