Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell

Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell
Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezen a héten már másodjára a Gyorsan, valami finomat! felkiáltás vezényelt a konyhában. De hát nem is kell mindig órákig bíbeblődni ahhoz, hogy finomság kerüljön az asztalra.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Párolt rizs illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvát a vörösborral épphogy felforraljuk. Félrehúzzuk hűlni.
  2. A pulykamell filét kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és meghintjük a liszttel.
  3. Vastag falú serpenyőben felforrósítjuk a vaj felét az olívaolajjal és pár perc alatt világos színűre pirítjuk a húskockákat. Tálra szedjük.
  4. A serpenyőbe tesszük a maradék vajat és megdinszteljük benne a kétféle hagymát.
  5. Visszaköltöztetjük a pulykahúst is, hozzáadjuk a vörösborban puhult szilvát, a sült gesztenyét és a kakukkfű ágakról lecsipkedett leveleket.
  6. Felforraljuk, majd kissé mérsékeljük a lángot és lefedve kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük a húst. Ha szükséges, utóízesítjük.
  7. A tejszínben elvegyítjük a keményítőt és a gesztenyés-szilvás pulykához keverjük. Egyet forralunk rajta és kész is.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 362
össznézettség: 71 700
elküldve: 36
receptkönyvben: 1 014
elkészítve: 49/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gesztenyés-aszalt szilvás pulykaragu, pulykamell gesztenyével és aszalt szilvával

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lolóka89
Lolóka89 Mon, 2013-11-04 21:12

Kedves Petra!

Konyhakész gesztenyebelet hol tudok szerezni? :$ A segítségedet előre köszönöm! Hétvégén ezt tervezem megcsinálni, hogy majd Karácsony felé ezzel lepjem meg a családot és akkorra biztosan finomra sikerüljön! :)

Loló

danoli
danoli Sat, 2012-12-22 21:04

Tes.óban lehet venni gyorsfagyasztott natúr, azaz cukrozatlan gesztenyemasszát, ha vki nem találna hozzá gesztenyét :)

petra
Petra / petra Fri, 2011-01-07 19:38

Szia Villers,
az újhagymát karikázd, a fokhagymát pedig finomra vágjad
a vörösborban puhult szilva a borral együtt megy a húshoz, így nem vész kárba:-)

villers
villers Thu, 2010-12-16 15:09

Szia!
Az újhagyma karikákra, a fokhagyma apróra vágva, vagy az is karikákra? És a vörösbor nem kell bele a szószba, csak a szilva főzésére kell, utána "kuka" (na jó, az azért nem :o) ?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-15 16:00

Kedves Petra,
én Karácsonyra úgy készítettem hasonló ételt, hogy édes gesztenyemasszával és borba áztatott aszalt szilvával töltöttem a pulykamell szeleteket. Alufóliába tekerve sütőben sütöttem. Nagyon finom lett, hidegtálakhoz kitűnő szeletelve, kis salátával díszítve. A lényeg, hogy az édes gesztenyemasszát nagyon vékonyan kenjük a húsra, mert ha sok, akkor valóban túl édes lesz. De isteni!

viola01
Hagymafaló / viola01 Mon, 2014-12-29 18:33

Amurath! Én is így készítettem el karácsonyra, csak natúr gesztenyepürével, és a fenti recepthez hasonlóan fokhagymát és kakukkfüvet is tettem a masszába. Így cseppet sem volt édes, csak a szilva, és számomra így tökéletes volt. :) Ha még nem tetted fel a te verziódat, engedelmeddel én megtenném (a saját verziómmal persze).

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Thu, 2009-11-12 12:26

Kedves Petra! Ha édes gesztenyemasszám van itthon, akkor hozzá se fogjak ehhez az ételhez?

1105
pulykamell 30 dkg
finomliszt 1 evőkanál
gesztenye 15 dkg
aszalt szilva 10 dkg
száraz vörösbor 1 dl
újhagyma 5 db
fokhagyma 1 gerezd
vaj 5 dkg
olívaolaj 2 ek
habtejszín 1.5 dl
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
kakukkfű 3 szál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint