r
Nosalty Logó

Gesztenyekocka 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Gesztenyekocka 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 482 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4806 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 482 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    221.1 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3142.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1331 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.5 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2144 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    973 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 4806 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját kikeverjük a fele mennyiségű cukorral, a másik adag cukorral a fehérjét habbá verjük. A habot óvatosan a sárgájával összekeverjük, majd a lisztet fokozatosan hozzáadagoljuk.
  2. 5-ös fokozaton (közép meleg) sütjük 10 percig, majd 2-re (takarék) levesszük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A krémhez

  1. A krémhez a vaníliás pudingport 1 dl vízzel elkeverjük. A maradék vizet cukorral felforraljuk, majd a pudingporos folyadékot beleöntve első rottyanásig főzzük. Kihűlés után a gesztenyemasszát hozzákeverjük.
  2. 3 dl habbávert tejszínt a gesztenyekrémhez keverjük óvatosan.

A díszítéshez

  1. A piskótalapot félbevágjuk. Rákenjük a tejszínes gesztenyekrémet. Erre tesszük a piskótalap tetejét, bőrös felével lefelé.
  2. Elsimítjuk rajta a másik 3 deciliternyi tejszinhabot, majd a gesztenyenyomón áttört gesztenyét rászórjuk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x21x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 630
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 70385
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szakmámból kifolyólag akadtam össze ezzel a süteménnyel. A munkahelyemen nagyon sokszor készítettem, és megszerettem. Azóta itthon is rendszeresen elkészítem főleg ünnepek alkalmával.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek