Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-vaníliás fagyi

Gesztenyés-vaníliás fagyi
Gesztenyés-vaníliás fagyi
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az egyedi ízű fagyit, ha nem túl édes.

hozzávalók / 4 adag

A fagyihoz

A díszítéshez

ajánlat

Vajda Zsolt fagyikészítő-cukrászmester barátomnak!
Valamint kezdő otthoni cukrászoknak, akik meg akarják lepni a szeretteiket egy egyszerű, gyors, egyedi ízű fagyival.
 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliafagyit (saját készítésű/ bolti) elfelezzük, egyik felébe a gesztenyemasszát belereszeljük, és jól kidolgozzuk, majd kevés fahéjjal, rummal ízesítjük.
  2. Fagylaltos kanállal gombócokat teszünk a kelyhekbe, felváltva.
  3. Körberakjuk főtt gesztenyével, kevés tejszínhabbal díszítjük, és ostyarúddal vagy babapiskótával kínáljuk. (Ha van fagyis tölcsér, abba adagoljuk felváltva, kevés darabolt gesztenyével megszórva a tetejét, felül legyen a vanília, és arra mehet csöppnyi tejszínhab.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 499
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bacsó Gábor

Mióta szakács: 2009.07.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: vaníliafagyi
hasonló kategóriák: sorbet, házi fagyi, parfé, fagyitorta, gyümölcsfagyi, fagyikehely, karamellfagyi

egyéb elnevezések

Gábor kedvenc gesztenyés fagyija, gesztenyés-vaníliafagyis kehely

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

528
vanília fagylalt 40 dkg
gesztenyemassza 250 g
gesztenye 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
rum 1 ek
habtejszín 2 dl
babapiskóta 4 db