r
Nosalty Logó

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött pulykamell

Törley
Gesztenyével és aszalt szilvával töltött pulykamell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A krumplipüréhez

A pulykához

A szilvás krémhez

615
Kalória
31.7g
Fehérje
69.6g
Szénhidrát
18.1g
Zsír
276.8g
Víz
102.8g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
26.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplipüréhez

A pulykához

A szilvás krémhez

Összesen 615 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplipüréhez

A pulykához

A szilvás krémhez

Összesen 2453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krumplipüréhez

A pulykához

A szilvás krémhez

Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    276.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 615 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.9 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2845.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    278.3 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 2453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

A krumplipüréhez

  1. A megtisztított és felkockázott burgonyát és fehérrépát puhára főzzük a sós vízben. Közben elkészítjük a pulyka töltelékét.
  2. A megfőtt zöldségeket összetörjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet, és jól elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

A pulykához

  1. Egy edénybe szórjuk a héj nélküli gesztenyét, és 1 dl pezsgővel 10 percig pároljuk fedő alatt, majd egy villa segítségével szétnyomkodjuk.
  2. A megtisztított pulykamelleket sózzuk, borsozzuk, majd kiklopfoljuk. A hússzeleteken elrendezgetjük a gesztenyés pépet és az apró darabra vágott aszalt szilvákat, majd szorosan feltekerjük, és fogpiszkálókkal összefogjuk.
  3. Egy tepsibe helyezzük a töltött pulykamelleket, lelocsoljuk egy kevés pezsgővel, és letakarva 180 fokon 60 percig, majd fedő nélkül még 10-15 percig sütjük.
  4. Közben elkészítjük a szilvás krémet, és befejezzük a krumplipürét.

A szilvás krémhez

  1. Egy edényben vajat hevítünk, majd hozzáadjuk a feldarabolt aszalt szilvát, a cukrot és 1 dl pezsgőt. 10-15 percig főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk.
  2. Egy szűrön átpasszírozzuk, majd félretesszük a tálalásig.
  3. Ha mindennel elkészültünk, karikákra vágjuk a pulykát (ne felejtsük el kiszedni a fogpiszkálókat), és a krumplipürével és a szilvás szósszal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az ünnepi asztal egyik kedvenc főétele a töltött pulykamell, amit a gesztenye és a szilva harmonikusan illeszkedő ízei tesznek különlegessé. Imádjuk!

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek