Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött pulykamell

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött pulykamell
Gesztenyével és aszalt szilvával töltött pulykamell
110 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ünnepi asztal egyik kedvenc főétele a töltött pulykamell, amit a gesztenye és a szilva harmonikusan illeszkedő ízei tesznek különlegessé.
Imádjuk!

hozzávalók / 4 adag

A krumplipüréhez

A pulykához

A szilvás krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A krumplipüréhez

  1. A megtisztított és felkockázott burgonyát és fehérrépát puhára főzzük a sós vízben. Közben elkészítjük a pulyka töltelékét.
  2. A megfőtt zöldségeket összetörjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet, és jól elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

A pulykához

  1. Egy edénybe szórjuk a héj nélküli gesztenyét, és 1 dl pezsgővel 10 percig pároljuk fedő alatt, majd egy villa segítségével szétnyomkodjuk.
  2. A megtisztított pulykamelleket sózzuk, borsozzuk, majd kiklopfoljuk. A hússzeleteken elrendezgetjük a gesztenyés pépet és az apró darabra vágott aszalt szilvákat, majd szorosan feltekerjük, és fogpiszkálókkal összefogjuk.
  3. Egy tepsibe helyezzük a töltött pulykamelleket, lelocsoljuk egy kevés pezsgővel, és letakarva 180 fokon 60 percig, majd fedő nélkül még 10-15 percig sütjük.
  4. Közben elkészítjük a szilvás krémet, és befejezzük a krumplipürét.

A szilvás krémhez

  1. Egy edényben vajat hevítünk, majd hozzáadjuk a feldarabolt aszalt szilvát, a cukrot és 1 dl pezsgőt. 10-15 percig főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk.
  2. Egy szűrön átpasszírozzuk, majd félretesszük a tálalásig.
  3. Ha mindennel elkészültünk, karikákra vágjuk a pulykát (ne felejtsük el kiszedni a fogpiszkálókat), és a krumplipürével és a szilvás szósszal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 24 874
elküldve: 5
receptkönyvben: 130
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: 2

szakács

Törley

Mióta szakács: 2017.06.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

aszalt szilvás pulyka

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZoliBA
ZoliBA / ZoliBA Tue, 2017-12-19 12:19

Szia, jól hangzik nagyon, ki is próbálom, csak azt nem tudom hogy foKpiszkálót hol lehet beszerezni. Tudnál segíteni? :-)

615
burgonya 35 dkg
fehérrépa 25 dkg
0 ízlés szerint
vaj 30 g
tej 1 dl
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
gesztenye 10 dkg
pezsgő 2 dl
pulykamell 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
aszalt szilva 10 dkg
vaj 10 g
aszalt szilva 10 dkg
cukor 1 ek
pezsgő 1 dl