Készítése kétségkívül macerás, nagyon is. De a markáns, tömény gesztenye íz, ami visszaköszön a tejszínhab kupac alól, kárpótol mindenért. Egyszer mindenképpen megéri venni a fáradságot, és kipróbálni: összehasonlításképp is tanulságos.
Chili és Vaníliánál olvasottak alapján készült.
Megjegyzés: csak akkor álljunk neki, ha igazán szép, nagyszemű gesztenyét kapunk (különben könnyen fennáll a veszély, hogy készítés közben feladjuk a küzdelmet:-)).
Hozzászólások (21)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. December 7-én kiemeltük cikkünkben: 6-féle bolti gesztenyepürét kóstoltunk meg – Szerintünk ezek a legjobbak!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. október 10-én kiemeltük cikkünkben: A legjobb tippek, hogyan bánj otthon a gesztenyével
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. December 11-én kiemeltük cikkünkben: 7 bolti gesztenyepürét teszteltünk, hogy kiderüljön, melyiket tehetjük a sütinkbe
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. október 15-én kiemeltük cikkünkben: Heti ételhoroszkóp: ez a Te szerencsehozó ételed a hétre, mit szólsz?
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. november 1-jén kiemeltük cikkünkben: 30 étel, amit novemberben el kell készítened
Üdvözlettel, NoSalty
Én biztosan nem a főzővízbe tenném a drága vaníliamagokat, hogy utána kiöntsem, hanem belekeverném a masszába...
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. november 24-én kiemeltük cikkünkben: Lehet, hogy gluténérzékeny vagy?
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. november 2-án kiemeltük cikkünkben: 30 étel, amit meg kell főznöd novemberben
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. november 1-jén kiemeltük cikkünkben: Heti menü: ünnep a hétköznapokon!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. október 1-jén kiemeltük cikkünkben: 31 finomság, amit októberben el kellene készítened
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. október 26-án kiemeltük cikkünkben: Őszi gyümölcskrémek
Üdvözlettel, NoSalty
Szia, Petra, koszonom a receptet, ma vegre kiprobaltam. Nem mondom, hogy gyorsan ment, s azt sem, hogy elvezettel pucoltam masfel kilo gesztenyet, de a vegeredmeny ketseg kivul megerte a raszant idot. Udv. Sophie
Szia En Uj Zealandban lakom es a baratomnak van gesztenye faja es adott nekem frish gesztenyet Megcsinaltam es NAGON FINCSI lett Koszi a recetet Kicsit sok munka de megeri
Nagyon örülök, hogy sikerült, igen, tény, hogy vacakolni kell vele, de szerintem is megéri:).
Szia!
Másodszorra készítettem el a receptet. Sajnos az első nekem is nagyon folyós lett, csak a fagyasztás segített. Viszont most az 1 dl víz helyett inkább pár csepp rumot adtam hozzá. Szerintem vétek tejszínnel higítani, sokkal karakteresebb az íze, ha csak a végén nyomjuk rá a tejszínhabot. Na és a 6 óra várakozás! Ki bírja azt kivárni???
Mivel külföldön ritkán jutunk gesztenyepüréhez, ünnepnap számba megy a mai.
Köszi a receptet.
Üdv, B.
Szia! Ma Édesanyámmal elkészítettük a receptet. Igaz, hogy kisebb változtatásokkal de az eredmény így is nagyon finom lett!
Köszi szépen a receptet!
Bella
Kedves Petra!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
szia Petra, én nem mélyfagyasztottam :( csak hùtòbe tettem. ìgy irja a recept..de màr elfogyott, mert nagyon finom volt :)
szius, Cafika
Cafika,
A 6 órás mélyfagyasztás után sem keményedett meg a masszád?! Ez furcsa volna..
szia Petra, elkészìtettem a receptet, nagyon finom lett, CSAK nekem nem lett kemény a massza, hanem folyòs maradt, ìgy nem is tedtem se reszelni, se lenyomni. mint gesztenyekrém tàlaltam. mindent a recept szerint csinàltam, nem tudom hol lehet a hiba. amùgy nagyon finom lett. kòszi a receptet,
ùdv. Cafika
szia Petra,
nagyon guszti ez a recept! lenne egy kèrdèsem,
ezt a masszàt le is lehet fagyasztani?
ùdv. Cafika