
Én legtöbbször még mindig rántva, rakva vagy leves főszereplőjeként találkozom vele, de akad azért már sokkal fantáziadúsabb felhasználási módja is. Na nem mintha bármi baj lenne egy jó rántott karfiollal, vagy egy nagymamám féle karfiollevessel, de, ahogy mondani szokták mostanság, néha nem árt kilépni a komfortzónánkból. Erre jó példa az ízHUSZÁR által már A főzelékek forradalmában említett Feri, a főzelékes Sültkarfiol-főzeléke vajas sárgarépával. Na de ne felejtsük el a jól bevált, szeretett recepteket se, csak bővítsük, esetleg variáljuk. Én most egy nagyon egyszerű karfiollevest "dobtam össze", póréhagymával, tejszínnel és szerecsendióval.

Mit tud?
- Energiatartalma alacsony, szénhidráttartalma csekély ezért tökéletesen beilleszthető a cukorbetegek étrendjébe, illetve a diétákba.
- C-vitaminban gazdag.
- Kiváló húspótló
- A karfiolban található élelmi rostok, ásványi sók és bizonyos kéntartalmú összetevők védelmet nyújthatnak olyan betegségekkel szemben mint például a bélrák.