Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos csirke tepsiben

Karfiolos csirke tepsiben
Karfiolos csirke tepsiben
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok évvel ezelőtt valamelyik kolléganőm hozta ezt a receptet, aminek akkora sikere volt, hogy abban az időben a környezetünkben minden család ezt ette. Nekünk azóta is nagy kedvencünk, rendszeresen szoktam sütni. 

Habár igazából húsevők vagyunk, de ebben a karfiol olyan jóízű, hogy nem lehet megunni. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat és mellet megmossuk, a combokat kettőbe, a mellet négybe vágjuk. (Természetesen nem muszáj vegyes húsból csinálni, de nálunk mindegyiknek megvan a maga rajongótábora.) Sózzuk, borsozzuk őket, majd az olajon elősütjük.
  2. A karfiolt szétbontjuk nagyjából egyforma méretűekre, megmossuk. (Célszerű kicsit hagyni vízben ázni, hogy az esetleges apró állatkáktól biztosan megszabaduljunk.)
  3. Az elősütött csirkedarabokat belerakjuk a tepsibe, egymástól távolabb, a közöket pedig kitöltjük a karfiollal.
  4. A megmaradt zsiradékba keverjük az ételízesítőt, felöntjük a vízzel, felforraljuk, és a tepsiben lévő húst és karfiolt meglocsoljuk vele.
  5. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokon kb. 1 órát sütjük.
  6. Lereszeljük a sajtot, és összekeverjük a tojással és a tejföllel.
  7. A reszelt sajtos keveréket rákanalazzuk a hús és a karfiol tetejére, és még kb. 15-20 percet alufólia nélkül sütjük. Ha van grill funkció a sütőnkön, akkor a végén néhány perc alatt a tetejét megpirítjuk. 
  8. Rizzsel vagy valamilyen tésztakörettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x20x6 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 31 994
elküldve: 10
receptkönyvben: 253
elkészítve: 13/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös csirke karfiollal sütve, karfiolos csirke sajtos tejfölös szószban, csőben sült karfiolos csirke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

v.zsuzsi
v.zsuzsi Fri, 2014-09-12 11:21

Nagyon jó kis recept, már többször elkészítettem, mindenkinek nagyon ízlik. Én nem készítettem hozzá külön köretet, inkább a karfiol mennyiségét növeltem meg picit. Remek volt :) Köszönöm!

macska11
Sylvia / macska11 Fri, 2014-09-12 19:09

Kedves Zsuzsi ! Nagyon örülök és köszönöm, hogy megírtad ! :-) Üdv Sylvia

fkatica
fkatica Wed, 2014-02-26 22:33

Ha csak csirkemellből készül egyből mehet rá a besamel, mert hús elő van sütve és együtt hamar elkészül.Lehet bolondítani csirkemájjal és bacon-nal.

macska11
Sylvia / macska11 Thu, 2014-02-27 09:49

Ennél a receptnél én szeretem rajtahagyni a csontot - jobb ízt ad neki sztem - és akkor egy kicsit több idő kell a csont melletti résznek. A máj és a bacon jó ötlet, biztosan finom úgy is!
Sylvia

446
csirkemell (csontos) 1 db
csirkecomb 2 db
karfiol 1 nagy db
tejföl 330 g
trappista sajt 10 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 ek
víz 1 dl