r
Nosalty Logó

Karfiolos csirke tepsiben

Macska
Karfiolos csirke tepsiben
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

449
Kalória
25.4g
Fehérje
6.7g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
211.3g
Víz
191.5g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    211.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 449 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.5 g

Zsír

  • Összesen
    214.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4837.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1861 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    861 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 2686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat és mellet megmossuk, a combokat kettőbe, a mellet négybe vágjuk. (Természetesen nem muszáj vegyes húsból csinálni, de nálunk mindegyiknek megvan a maga rajongótábora.) Sózzuk, borsozzukőket, majd az olajon elősütjük.
  2. A karfiolt szétbontjuk nagyjából egyforma méretűekre, megmossuk. (Célszerű kicsit hagyni vízben ázni, hogy az esetleges apró állatkáktól biztosan megszabaduljunk.)
  3. Az elősütött csirkedarabokat belerakjuk a tepsibe, egymástól távolabb, a közöket pedig kitöltjük a karfiollal.
  4. A megmaradt zsiradékba keverjükaz ételízesítőt,felöntjük avízzel, felforraljuk, és a tepsiben lévő húst és karfiolt meglocsoljuk vele.
  5. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokon kb. 1 órát sütjük.
  6. Lereszeljük a sajtot, és összekeverjük a tojással és a tejföllel.
  7. A reszelt sajtos keveréketrákanalazzuk a hús és a karfiol tetejére, és még kb. 15-20 percet alufólia nélkül sütjük. Ha van grill funkció a sütőnkön,akkor a végén néhány perc alatt a tetejét megpirítjuk.
  8. Rizzsel vagy valamilyen tésztakörettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x20x6

Sok évvel ezelőtt valamelyik kolléganőm hozta ezt a receptet, aminek akkora sikere volt, hogy abban az időben a környezetünkben minden család ezt ette. Nekünk azóta is nagy kedvencünk, rendszeresen szoktam sütni.  Habár igazából húsevők vagyunk, de ebben a karfiol olyan jóízű, hogy nem lehet megunni. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...