r
Nosalty Logó

Rántott karfiol másképp

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Petra
Rántott karfiol másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 1430 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 2860 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 284 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1430 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    257.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    179 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 2860 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított és megszárogatott karfiolrózsákat sózzuk, borsozzuk.
  2. Lisztbe forgatjuk, a felesleges lisztet lerázogatjuk róluk.
  3. Egy nagyobb serpenyőt megtöltünk olajjal ujjnyi vastagon, felforrósítjuk és néha megforgatva (a karfiolrózsák méretétől függően) kb. 5-10 perc alatt aranyszínűre sütjük a karfiolt.
  4. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk a felesleges zsirídékot.
  5. Forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 319
  • Össznézettség: 350314
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 30.

Ajánló

Ajvárba mártogatva remek ebéd/ vacsora.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az innen kimaradt karfiollal kellett kezdenem valamit. Ebben a könyvben láttam még ezt a pofonegyszerű elkészítési módot: nem kell bajlódni háromszorosan (liszt, tojás, zsemlemorzsa), elég lisztbe forgatni a fűszerezett karfiolokat és így is gyönyörű pírt kap a külsejük.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Palacsintatésztában is nagyszer? !!!

márti1218

Palacsintatészta,lecsöpög,prézli,kisüt.Nagyszer? és gyors

Petra

úgy még nem próbáltam, köszönöm a tippet!

Törölt felhasználó

Szia Petra! Jól látom, hogy a karfiolt nem kell el?f?zni?

Petra

igen, jól:-) ez így készül és nagyon finom!

Törölt felhasználó

Van itthon karfiolom, kipróbálom, mert nagyon guszta és egy szer?bbnek tünik, mint az el?f?zött. Csak arra vagyok kiváncsi, hogy nem marad-e kemény?

Petra

tucsike, nem marad kemény! persze ne óriás karfiolrózsákat készíts, szedd apróbb darabokra:-)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, nekem nagyon olajos/zsíros ez az étel, bevallom, én nem tudtam bel?le sokat enni. A párom viszont megette az egészet, neki nagyon-nagyon ízlett, úgyhogy innent?l kezdve ez egy tök jó recept!

Törölt felhasználó

Igen, én is így jártam. Elfogyott, de nem ízlett a zsírtartalma miatt senkinek.:(

nekemannyima

Sziasztok!Ez nagyon tetszik.Kipróbálom.Csak, hogy ne legyen még ennyire se macerás(lol),nagyobbacska m?anyagdobozba fogom tenni a lisztet és bele egyszerre több karfiolrózsát.Kicsit összerázom,megforgatom és kész is süthetem:))barátn?mmel már régóta nem f?zzük el? a karfiolt.Tényleg finom!!!

zsuzsi965

Bocsika, de ez NEM RÁNTOTT! Sült karfiol és kész, attól még jó is lehet. A húst is kisütheted lisztbe mártva, de akkor ne nevezd rántottnak.

szépróza

teljes ki?rlés? rozsliszttel csináltam, alkalmazva az összerázós módszert (óriási hála érte). zöldséges barna rizzsel és majonézzel ettem. ez lett a kedvenc karfiol-receptem - nem utolsó sorban az egyszer?sége miatt. (sajna, a srácok miatt magamnak sokszor külön kell f?zni, ha vmi húsmentesre vágyom) egy szó mint száz: nagyon köszönöm!

Törölt felhasználó

Én megpróbáltam úgy, hogy bors nélkül és mikor már félig megf?ttek a karfiolok vegetás vízben. A tojásom elfogyott és még volt 3 karfiolrózsa, gondoltam azokat akkor csak lisztbe forgatom,de az eredeti rántott karfiol, a tojásba mártott jobban ízlett. Következ?kor viszont megpróbálom pontosan úgy, ahogy ebben a receptben van leírva.

Törölt felhasználó

A rázogatáshoz:én egy nagyobb nylon zacskóban szoktam lisztezni a gombát, karfiolt stb.A zacskóba teszem a lisztet, összecsavarom a száját úgy, hogy leveg? maradjon benne (labda-szer?re) összerázom és kész .

Hobbigilda

A rázogatós ötlet nagyszer?, jelent?sen meggyorsította a folyamatot. Finom lett, viszont nem lett ilyen szép mint a tied....nyugtass meg, hogy csak azért, mert teljes ki?rlés? lisztet használtam! Ja, bepróbálkoztam brokkolival is, ? viszont nagyon kevés lisztet viselt el magán, ezért inkább csak olyan sült (olajos) brokkoli lett bel?le. Amúgy köszi, jó az ötlet! :)

szépróza

nálam se lett ilyen szép, és én is teljes ki?rlés? (rozs)liszttel csináltam :-)

Dudás Lászlóné

csak egy kérdésem van elég puha lesz-e ,mert én egy forrásig meg szoktam f?zni sós vegetás vízben és rendesen be szoktam panírozni,mint a rántott húst,igy is olyan finom lesz-e ?

Petra

Igen, de ha gondolja, el? is lehet f?zni kicsit.

almamag

Szia Petra! Hogy ez az ötlet milyen nagyszer?! Ezt miért nem olvastam hamarabb? Egy kicsit el?re f?ztem, de így is sokkal egyszer?bb, nincs annyi tányér, morzsa, tojás.... Sokkal intenzívebb a karfiol íze! Csak a karfiolt és nem a zsíros, olajas panírt eszed. Nagyon tetszik! Köszönöm- köszönöm!!! Üdv. Ili

Petra

Örülök:-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?