Nosalty Logó

Rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsanett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 727 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2905 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1405.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 727 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163 g

Zsír

  • Összesen
    185.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5620.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1526 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    2227 mg
  • Nátrium
    1409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1150.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    963 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    948 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 2905 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a darált húst pörköltalapra. Amíg fő, addig kifőzzük a rizst is.
  2. Megfőzzük enyhén sós vízben a karfiolt hozzá, de csak éppen addig, amíg a torzsája meg nem puhul. Leszűrjük.
  3. Utána mire mindent készre főztünk, kezdődhet a tálba helyezés: először egy adag karfiol kerül bele, aztán a darált hús, tejföl, rizs, karfiol, tejföl, majd a tetejére reszelt sajt.
  4. Kb 20 percig sütjük, 175°c-on.
  5. A legvégére már csak a tálalás marad.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 868
  • 7 napos nézettség: 5605
  • Össznézettség: 1311087
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 09.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a karfiolt és a rakottas ételeket.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zsanett 9 recept

Párommal nagyon szeretjük a zöldségeket, különösen a karfiolt és gondoltam kipróbálom, hogy egy kis husival milyen finomságot lehet belőle készíteni a sütőben.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nekem az egyik kedvencem, löncshússal is készithet?, ugyanolyan finom, csak gyorsabb.

Törölt felhasználó

Én is imádom ezt a kaját,csak hus nélkül csinálom és teszek bele vegyeszöldséget meg fokhagymát is.Sajt szinte sosincs itthon,ugyhogy én a tetejére tojásos tejfölt teszek,Igy is isteni finom.

Zsanett

Hát igen,sokféle variáció van de az is jól hangzik ahogy te csinálod.Majd valamikor kipróbálom én is úgy.

aranylányhaj

 Én is kipróbálom mert tetszik a recept.Nagyon egyszer? és gyors.

Törölt felhasználó

Szerintem ha a rizst húst összekeverjük jobb lesz az étel nem lesz száraz s?t gyorsabban megvan a rétegezés is

bildóka

Sziasztok! Csak most találtam rá az oldalra. Nagyon tetszik, egy-két dolgot már ki próbáltam. Én az ilyen pörköltes rizses dolgokat úgy szoktam csinálni, hogy amikor majdnem kész pörkölt teszek hozzá még vizet, és beleszórom a rizst,így együtt megf?l. További szép napot, jó f?z?cskézést mindenkinek.

Törölt felhasználó

Az egyik kedvenc eledelem a rakott karfiol (mondjuk minden formában imádom a karfiolt), én is löncshússal, vagy vagdalt hússal csinálom, illetve néha párizsival is szoktam, úgy is fincsi, és besamel mártást teszek rá, és közé, nagyon finom így is-úgy is.

mangokutya

Az en karfiolom nem puhult meg, pedig foztem elotte picit. Talan foliat kellett volna raknom ra?

Zsanett

A karfiolt el? kell f?zni egy kicsit és akkor megpuhul.Csak annyira kell megf?nie sós vízben hogy amikor beleszúrod a villát akkor könnyen belemenjen.Én nem fedtem le semmivel.Remélem legközelebb majd sikerülni fog!

mangokutya

Koszonom a valaszt, legkozelebb tovabb fozom majd a karfiolt.

Törölt felhasználó

Tegnap elkeszitettem es nagyon finom lett. Meg sose csinaltam rakott karfiolt, pedig szeretem. Koszi a receptet nagyon.

Zsanett

Szia winny! Örülök hogy ízlett.Nekem nagy kedvencem ez az étel.Egyszer? és laktató.:)

Törölt felhasználó

Ma ez volt az ebéd nagyon jó lett.

Törölt felhasználó

Nekem is a kedvenc ételem a rakott karfiol, holnap az lesz az ebéd!

Zsanett

Na az jó!:)

Törölt felhasználó

Az én receptem is hasonló , annyi különbséggel, hogy én szoktam egy réteg párolt savanyú káposztát is tenni bele,úgy még fantasztikusabb az íze ! Érdemes kipróbálni így is , mert nagyon finom .

Törölt felhasználó

Ugyanez a receptem, csak én nem mindig karfiollal csinálom, hanem zöldbabbal vagy párolt kelkáposztával.

szunsza

Már másodszor készítettem ebédre, és teljes mértékbe beleszerelmesedtem!Nagyon finom!Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

nagyon finom!

Törölt felhasználó

Nagyon finom! Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek