r
Nosalty Logó

Karfiolpaprikás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Karfiolpaprikás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 916 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 229 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2535.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 916 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    193 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felaprított hagymát kevés olajon pároljuk üvegesre, majd húzzuk le a tűzről, és hintsük meg pirospaprikával. Keverjük össze és öntsük fel kevés, kb. 1 dl vízzel. Tegyük bele a húsleveskockát, az apróra vágott paradicsomot és paprikát (ezek akár ki is hagyhatóak, ha nincs otthon, én sem mindig teszek bele).
  2. Főzzük egy darabig lassú tűzön, majd tegyük rá a rózsáira szedett karfioltés forgassuk össze a szafttal. Öntsük fel megint kevés vízzel, tegyük bele a babérlevelet, sózzuk, és lefedve főzzük puhára a karfiolt. Nem kell, hogy a víz ellepje, mert akkor túl sok és híg lesz a leve.
  3. A habaráshozkeverjük össze a tejfölt, a lisztet, egy-két evőkanál vizet (én anyukám módszerével műanyag shakerbe szoktam tenni a habaráshoz valókat az előbbi sorrendben, összerázom, és kész is).
  4. Keverjük a habarást a karfiolhoz, és forraljuk fel újra. Vigyázzunk mert akarfiol ha megfőtt, nagyon könnyen szétesik, ezért óvatosan keverjük, vagy inkább csak rázogassuk össze. Bár én szeretem akkor is, ha apróra szétfő. :)
  5. Petrezselyemmel megszórhatjuk tálalás előtt, és tejföllel is meglocsolhatjuk még.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 39692
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 03.

Ajánló

Mi nokedlivel szeretjük a legjobban, magában is nagyon finom, de köretként lehet hozzá rizst, tarhonyát, tésztát vagy bulgurt is. Én mindig úgy eszem, hogy kétszer annyi karfiolt szedek, mint amennyi nokedlit. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolis évek alatt egyik barátnőm ismertette meg velem a karfiolpaprikást. Sokat emlegette, hogy az mennyire jó, de én elég bizarrnak tartottam és ódzkodtam tőle egészen addig, amíg aztán elkészítettük együtt, és nagyon kellemesen csalódtam. Tesómmal nagy kedvencünk lett, amíg együtt laktunk, nagyon sokszor készítettük, és most először nélküle is elkészítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...